Pokemon Go zorgt in de VS voor holebi & trans vriendelijke boodschappen.Pokemon Go, het nieuwe smartphone-spelletje van Nintendo is razend populair. In ons landje is het spel nog voor zijn officiƫle lancering uitgegroeid tot een van de grootste hypes van het jaar. In de Verenigde Staten zorgt het spel ondertussen onverwacht voor tal van holebi en transgender vriendelijke boodschappen van spelers.

Eerst even een korte uitleg over het nieuwe spel. Om het spel te spelen moet je rondlopen in de echte wereld, waar je dan onderweg Pokemon kan ontdekken op je scherm. Het spel heeft echter ook Pokestops, dat zijn vaak bezienswaardigheden in je fysieke omgeving waar je in het spel allerlei gebruiksvoorwerpen kan krijgen. Aan zo'n Pokestop kan ook een lure-module vastgemaakt worden. Die zorgt ervoor dat er meer Pokemon zullen verschijnen aan die ene Pokestop.

In de Verenigde Staten zijn enkele Pokestops ook sportcentra en het "toeval" wil nu dat in Topeka, Kansas een van de grootste Amerikaanse homofobe organisaties, de Westboro Baptist Church ook een gym heeft, waarnaar spelers gelokt worden. En dat zorgde meteen voor tal van holebi & transgender vriendelijke berichten van Pokemon Go spelers, die berichten nalaten met boodschappen als: 'LoveIsLove' en "Stop Hate'.

Via het spel komt men ook bij het huis van de homofobe kerkclan. Want het spel heeft ook een Pokestop bij het Equality House, en dat staat recht tegenover het huis van de homofobe kerkclan. Het Equality house in Topeka, Kansas, dat sinds 2013 bestaat en geschilderd is in de kleuren van de regenboogvlag, is van de organisatie Planting Peace, recent openden ze, zoals je bij holebi info kon lezen, naast hun huis ook een transgender huis (geschilderd in de kleuren van de transgender vlag).

Volgens een woordvoerder van het Equality House zijn er de laatste dagen al honderden mensen langst geweest via het spel, waarbij spelers allemaal een positieve boodschap achter laten voor de holebi en transgender gemeenschap, sommigen stappen ook het Equality House binnen om even een praatje te maken met de gasten. Ondertussen kon een reactie van de homofobe clan natuurlijk niet uitblijven. Via sociale media uiten ze volop hun ongenoegen voor zowel het spel als het feit dat mensen zich positief uitspreken in het voordeel van holebi's en transgenders en negatief tegenover hun kerkclan.
LEES OOK
8-JARIGE BLIJ MET TRANSGENDER HUIS, NAAST HOLEBI HUIS, TEGENOVER HOMOFOBEN HUIS
HETERO ENGELEN HIELDEN HOMOFOBE KERKCLAN TEGEN BIJ BEGRAFENIS SLACHTOFFER ORLANDO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 12 July, 2016 en 2348 keer gelezen.Reageer op dit bericht: