Braziliaanse MMA vechtster wint kampioenschap en komt met vriendin uit de kast.De Braziliaanse MMA (Mixed martial arts) vechtster, Amanda Nunes, 38, werd afgelopen zaterdag niet enkel kampioen, maar ook meteen de eerste openlijke lesbische MMA kampioen in haar land.

Nadat Nunes haar tegenstandster een gebroken neus sloeg en het UFC 200 ( Ultimate Fighting Championship) won, verwees ze naar het support van haar vriendin, levenspartner, trainer en MMA vechtster, de Amerikaanse Nina Arnasoff. Hiermee kwam Nunes meteen ook publiekelijk uit de kast. In een persconferentie liet ze weten erg gelukkig te zijn met haar titel en haar leven, ze prees uitvoerig Arnasoff waarbij ze stelde dat zij de volgende UFC kampioen zal worden.

UFC senior executive vice president Lawrence Epstein zei dat MMA liga als een blok achter holebi & transgender atleten staat, waarbij het nog veel moed vergt van de sporters om uit de kast te komen. Epstein zei dat de liga er dan ook alles aan zal doen om er voor te zorgen dat holebi en transgender sporters net als hetero sporters alle kansen krijgen en blijven krijgen. In de MMA waren eerder al uit de lesbische kast de Amerikaanse Liz Carmouche en de Braziliaanse Jessica Andrade. Daarnaast is er ook nog de Amerikaanse Fallon Fox die eerder te zien was in de documentaire Game Face uit 2015 van de Vlaamse filmmaker Michiel Thomas, als eerste transgender MMA vechtster.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 11 July, 2016 en 2889 keer gelezen.