Coming out Star Trek personage zorgt voor discussie tussen twee homo acteurs.
Het feit dat het bekende Star Trek personage Sulu uit de homo kast komt zorgt voor heel wat opschudding. Zopas onthulde de Zuid-Koreaanse acteur John Cho, die de rol van Sulu speelt in de nieuwste Star Trek film Beyond, dat zijn personage in de film een mannelijke partner heeft. Maar ondertussen hebben acteurs George Takei en Zachary Quinto, die beide in het echte leven homo zijn, en beide in Star Trek films schitterden, een discussie met elkaar over het homo personage in de nieuwe Star Trek film.

In de nieuwe film Star Trek Beyond heeft het personage een mannelijke partner. Deze wordt gezien als een liefdevolle vader van een dochter die hij samen met zijn vriend opvoedt. Volgens acteur John Cho is de verhaallijn een knipoog naar acteur George Takei, die in de originele televisieserie de rol van Sulu speelde en in het echte leven zijn homo zijn jaren lang verborgen hield.

Verbazend genoeg is acteur George Takei niet echt blij met het feit dat het personage dat hij ooit zelf speelde nu uit de homo kast komt. Volgens Takei is Sulu altijd een volbloed hetero geweest en kan het niet dat hij nu plots homo is. Anderzijds is de acteur naar eigen zeggen wel blij met een homo personage, iets waar hij al jarenlang op aandrong, maar zelf had hij liever een ander personage uit de kast zien komen.

Acteur Zachary Quinto die de rol van Spock speelt in Star Trek reboot van 2009 en in de sequel Star Trek Into Darkness van 2013, en weldra ook te zien in Star Trek Beyond, zegt dan weer dat hij teleurgesteld is in de reactie van George Takei. Volgens Quinto moet Takei juist blij zijn met de coming out van Sulu. "Ik begrijp dat George zijn eigen persoonlijke visie aan het personage gaf en dat hij de dingen anders bekijkt, maar ik hoop toch dat hij later blij zal zijn wanneer blijkt dat veel jonge mensen door het personage leren dat zichzelf kunnen zijn belangrijk is. Bovendien is het maar een klein onderdeel uit de film dat eigenlijk al lang niet meer belangrijk zou mogen zijn, maar heel gewoon en normaal," aldus Quinto.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 09 July, 2016 en 2644 keer gelezen.Reageer op dit bericht: