Puerto Rico 8ste plaats ter wereld met holebi & transgender herdenkingsmonument.Sinds vorige week staat er in Puerto Rico een holebi & transgender monument dat bovendien ook een herdenkingsplaats is voor de slachtoffers van de schietpartij in Orlando, want 23 van de 49 dodelijke slachtoffers waren afkomstig uit Puerto Rico.

Met het holebi & transgender monument is Puerto Rico meteen de 8ste plaats ter wereld met een holebi en transgender herdenkingsmonument. Vorig jaar stelde holebi info 7 holebi & transgender herdenkingsmonumenten voor (link onderaan). Het monument van Puerto Rico staat in San Juan in het Millenium Park. Op een gedenkplaat staan de namen van de 23 Puerto Ricaanse slachtoffers, met daaronder ook de namen van de andere 26 slachtoffers. Daarnaast staat er nog een tekst die refereert naar de speech van toneelschrijver Lin-Manuel Miranda tijdens de Tony Awards 2016 enkele uren na de schietpartij in Orlando. De tekst luidt: 'Dit eerbetoon aan het leven versterkt onze verbintenis om haat te bestrijden, het product van homofobie, met liefde en respect, onze slogan klinkt door in al onze harten, liefde is liefde is liefde.'

Het monument is ook een krachtig signaal tegen homofobie in Puerto Ricco. Homo's en lesbiennes kunnen sinds 2015 trouwen en kinderen adopteren, er zijn enkele beschermende wetten, holebi's mogen openlijk dienen in het leger, maar jammer genoeg, is er net als op veel andere plaatsen, nog veel homofobie. Dat bleek helaas ook na de schietpartij in Orlando. Toen een Puerto Ricaanse vader weigerde het lichaam van zijn zoon te begraven omdat het volgens hem een schande is dat zijn zoon homo was. Het lichaam van de jongeman werd begraven door de stad. Bij de onthulling van het holebi & transgender herdenkingsmonument zei burgemeester Carmen Yulin dat de bevolking samen moet strijden tegen discriminatie en homofobie, en dat men samen moet vechten voor gelijkheid van iedereen, omdat we willen wonen in een land waar niemand wordt veroordeeld om wie hij of zij is.
LEES OOK
HOLEBI INFO STELDE 7 HOLEBI & TRANSGENDER HERDENKINGS MONUMENTEN VOOR (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 07 July, 2016 en 2131 keer gelezen.