Opschudding in de VS is het Vrijheidsbeeld een transgender? + video.
Plots is er in de Verenigde Staten onder conservatieven, Republikeinen en anti holebi en transgender activisten opschudding ontstaan over het beroemde Vrijheidsbeeld. Men vraagt zich af of het beroemde beeld wel degelijk een vrouw is, en men vreest dat het beeld eigenlijk transgender is omdat het zowel vrouwelijke als mannelijke trekken heeft.

Fox nieuws bracht zopas een korte uitzending over de vraag is het Vrijheidsbeeld een transseksueel? De vraag kwam er nadat een historicus recent beweerde dat het vrijheidsbeeld geen vrouw is maar een transgender, omdat de maker van het beeld, de Fransman Fr├ęderic Bartholdi, zich zou hebben gebaseerd op zijn broer en niet op zijn moeder zoals altijd werd gedacht. Volgens de historicus ging Bartholdi elke week langst zijn geesteszieke broer en staarde hem uren aan. Fox nieuws haalde historicus en universiteitsprofessor Edward Berenson naar de studio die ingaat op de geruchten. Bekijk hieronder de video en luister naar wat Berenson te zeggen heeft over het beroemde beeld.

Het beroemde Vrijheidsbeeld is een geschenk van Frankrijk. In juni 1885 arriveerde het beeld in de haven van New York, na een lange reis over de Atlantische Oceaan aan boord van het Franse fregat Isere. Tijdens de reis bestond het beeld uit 350 stukken, verdeeld over 214 kratten. In april 1886 was het voetstuk klaar en in een tijdsbestek van vier maanden werd het beeld in elkaar gezet, waarna het op 28 oktober 1886 werd ingehuldigd.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 06 July, 2016 en 2978 keer gelezen.Reageer op dit bericht: