Vervolg verhaal gepest Amsterdams homo koppel + gelijkaardig geval bekend.Zondag kon je bij holebi info al lezen over een Amsterdams homo koppel dat al enkele weken gepest wordt door zijn buren. Ondertussen is er een vervolg in deze zaak, en blijkt er zelfs nog een gelijkaardig geval te zijn in dezelfde wijk.

Het feit dat het Amsterdamse homo koppel uit Amsterdam Nieuw West zijn verhaal via Facebook bekend maakte, nadat eerder de politie had aangeraden geen aangifte te doen, omdat dit de situatie uit de hand zou laten lopen door hangjongeren, heeft er inmiddels voor gezorgd dat er politieke vragen werden gesteld in de Nederlandse Kamer en dat Stadsdeelvoorzitter Achmed Baadoud zich met de zaak is gaan bezig houden. Ondertussen blijkt ook dat het koppel weer met de dood werd bedreigd en dat ze ondertussen zijn ondergedoken uit vrees voor hun leven.

Stadsdeelvoorzitter Achmed Baadoud zegt: "Ik pak dit meteen op, jammer dat het koppel niet eerder de weg naar mij toe kon vinden. Ze gaan wat mij betreft zeker niet verhuizen, maar wel de pesters. Want wij tolereren en aanvaarden dit soort gedrag absoluut niet. Naar wat ik heb begrepen is deze zaak begonnen als burenoverlast, naast Daan en Willem woont een Marokkaans gezin, een moeder met twee zoons, een tweeling in de leeftijd van 26. Er zijn meldingen bekend van overlast, een burenruzie over scooters in de tuin, een tv die te hard stond en geschreeuw 's nachts. Daarna zijn de pesterijen en doodsbedreigingen begonnen aan het adres van het homo koppel.

Het homo koppel noemt de bedreigingen en pesterijen homohaat maar daar wil niemand van weten. De buren zelf zeggen dat het niet om homohaat gaat, maar denken dat het eerder gaat om haat tegen Marokkanen door het homo koppel zelf. Ook Baadoud en de politie van Amsterdam denken dat het niet gaat om homohaat maar om een buren ruzie. Zelfs de speciale politiegroep Roze in Blauw noemt het een uit de hand gelopen buren ruzie. Toch blijkt ondertussen dat er nog een homo koppel in dezelfde wijk eveneens slachtoffer is van pesterijen en bedreigingen, door een grote groep jongeren, vermoedelijk jongeren die bevriend zijn met de zonen van de Marokkaanse buren van het eerste homo koppel.
UPDATE 26 juli
Omdat alle hulp voor Daan en Willem uitbleef zijn de mannen op eigen initiatief verhuisd. Daarbij hadden ze nog een boodschap voor de Amsterdamse burgemeester: 'Pas beter op je stad, er lijden veel mensen en er wordt niets aan gedaan, ook niet na aangiftes'. Het nadeel van de verhuizing op eigen initiatief is dat de mannen nu financieel aan de grond zitten waarbij ze zelfs geen geld hebben voor de inrichting van hun nieuwe huis. Maar de mannen zijn van mening dat het belangrijkste nu is dat ze veilig zijn en zich ook veilig voelen in hun nieuwe huis.
LEES OOK
NEDERLANDS HOMO KOPPEL GEPEST DOOR BUREN, NIEMAND HELPT

Bron: rozegolf.nl

Dit bericht is gepost op 05 July, 2016 en 2702 keer gelezen.