Japan stelt holebi en trans discriminatie gelijk aan seksuele intimidatie op de werkvloer.
De Japanse overheid definieert vanaf nu discriminatie van seksuele minderheden gelijk aan seksuele intimidatie in de nieuwe richtlijnen voor werkgevers. De nieuwe werkgevers richtlijnen gaan in januari 2017 van kracht.

De overheid volgt hiermee grote internationale bedrijven die eerder in een groep van 30 bedrijven in het land, waaronder IMB Japan, Sony Japan, en vele anderen, nieuwe richtlijnen aankondigden om diversiteit en gelijke rechten van alle werknemers, inclusief die van holebi's & transgenders te garanderen, waarbij onder andere ook homo en lesbische relaties worden erkend en gelijk worden gesteld aan de gelijke rechten van gehuwde hetero werknemers, en dit ondanks het feit dat er geen legale partnerschappen of homohuwelijk is in Japan, en transgender werknemers de vrijheid krijgen om het toilet te gebruiken van hun keuze.

Japan is sinds enkele jaren bezig aan een langzame opmars van meer gelijke rechten voor holebi's en transgenders. Sinds dit jaar zijn er vier steden (Shibuya en Setagaya city beide wijken in Tokio, en Iga van de Prefectuur Mie en tot slot Takarazuka van de prefectuur Hyogo) met legale partnerschappen voor homo en lesbische koppels. En ondanks het feit dat het land geen homohuwelijk heeft worden er sinds enkele jaren wel regelmatig ceremoniƫle huwelijken afgesloten tussen homo en lesbische koppels waarbij eerder tempels, hotels en anderen hun deuren openstelde. Homo's mogen openlijk dienen in het leger en transgenders kunnen legaal hun gender aanpassen. Maar verder is het nog wachten op wetten die holebi's en transgenders beschermen tegen discriminatie, adoptie rechten, huwelijksrecht en andere gelijke rechten wetten. De actie van de overheid wordt alvast positief ontvangen door de Japanse holebi ent ransgender organisaties die het een kleine grote stap in de goede richting noemen, maar hopen dat er snel een landelijke wet komt die discriminatie op basis van seksuele geaardheid en gender identiteit strafbaar stelt.
LEES OOK
5de JAPANESE STAD MET LEGALE PARTNERSCHAPSWET

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 04 July, 2016 en 2036 keer gelezen.