Gays Against Guns voor het eerst de straat op.Recent kon je bij holebi info lezen dat naar aanleiding van de schietpartij op 12 juni, in de homoclub Pulse in Orlando, Florida, waarbij 49 dodelijke slachtoffers vielen, tal van Amerikaanse holebi's besloten zich een wapen aan te schaffen en zich aansluiten bij de organisatie Pink Pistols. Maar ondertussen is er ook Gays Against Guns (holebi's tegen wapens).

Kort na de schietpartij van 12 juni werd de groep Gays Against Guns New York opgericht. En vorig weekend stapte de groep met bijna 800 leden voor het eerst mee in de Gay Pride van New York. Ondertussen blijkt dat men gelijkaardige groepen wil oprichten in San Diego, Chicago, Washington DC enz..

Vorig weekend deden 750 leden van Gays Against Guns mee aan de jaarlijkse Gay Pride van New York. Daarbij liepen ook nog eens 49 extra leden gekleed in een wit T-shirt mee om de 49 dodelijke slachtoffers van de schietpartij van 12 juni te eren. Volgens een woordvoerder van de organisatie legt men de focus op onmiddellijke actie van de Amerikaanse overheid betreffende het strenger maken van de wapenwet. De groep organiseert ook regelmatig acties bij politieke instanties, organisaties, kantoren, nabij de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. Daarbij stelt men dat al wie tegen gelijke rechten voor iedereen stemt bezoek zal krijgen van Gays Against Guns. De organisatie is ook zwaar teleurgesteld in het feit dat de overheid recent geen maatregelen nam om de wapenwet te verstrengen waarbij het zelfs tot op vandaag voor mogelijke terroristen nog steeds mogelijk is om vrij een wapen te kopen. Met dank aan de Republikeinse meerderheid in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden.
LEES OOK
ONDANKS AANSLAG HOMOCLUB GEEN STRENGERE WAPENWET IN DE VS
AMERIKAANSE HOLEBI'S KOPEN MASSAAL WAPENS EN SLUITEN ZICH AAN BIJ PINK PISTOLS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 July, 2016 en 2136 keer gelezen.