Nederlands homo koppel gepest door buren - niemand helpt.In Nederland is er voor de zoveelste keer een geval van homo pesten door buren bekend geraakt. In dit geval gaat het om een homo koppel uit Amsterdam dat sinds een week of zes wordt bedreigd en gepest door zijn buren. Omdat het koppel (zoals steeds) geen gehoor kan vinden bij instanties of de politie zochten ze de media op om hun verhaal te doen.

Daan en Willem wonen in Amsterdam Nieuw West en worden elke dag door hun buren bedreigd en gepest omwille van hun seksuele geaardheid. Er worden stenen tegen de ramen gegooid, tot diep in de nacht worden ze wakker gehouden door lawaai van de buren en zelfs de hond van Willem en Daan kan niet meer in de tuin omdat de buren allerlei scherpe voorwerpen over de muur gooien. Aan de politie heeft het koppel niets, die raadde de mannen zelfs af om aangifte te doen, want dat zou de situatie alleen maar gevaarlijker maken en hangjongeren aantrekken.

Ook het contact met de speciale politie afdeling Roze in Blauw leverde niets op. Het koppel werd door hen doorverwezen naar de wijkagent die ondertussen na enkele weken nog steeds niet heeft teruggebeld. Daarnaast hebben volgens Daan en Willem zowel de gemeente Amsterdam als de woningstichtnig Eigen Haard geen passende oplossing voor het probleem. Het koppel wil graag verhuizen maar niet naar het centrum van de stad zoals de gemeente aanbiedt, ze willen Amsterdam zo snel mogelijk verlaten.

De afgelopen maanden en jaren waren er eerder al tal van gelijkaardige situaties in Amsterdam en elders in Nederland, waarbij steeds homo koppels het slachtoffer werden van homofobisch gepest door hun buren. Ook in ons landje zijn er al tal van gelijkaardige zaken geweest. Vorig jaar waren er nog twee gevallen in Gent waarbij homo koppels werden gepest door hun allochtone buren. Eerder waren er ook gelijkaardige gevallen in Antwerpen en elders in ons land, en ondertussen wordt een homo koppel uit Antwerpen al meer dan zes jaar dagelijks gepest door zijn allochtone buren. Wat alle verhalen, zowel die uit Nederland als Belgiƫ gelijk maken, is het feit dat er door geen enkele instantie wordt ingegrepen, dat de politie telkens vierkant faalt en dat de enige oplossing steeds opnieuw hetzelfde is: namelijk dat de gepeste homo koppels moeten verhuizen.
LEES OOK
OOK KEVIN UIT LIER (BIJ ANTWERPEN) WERD SLACHTOFFER VAN HOMOFOBIE + VIDEO (2016)
HET VERHAAL VAN BELG HOMO DIE IN ELKAAR WERD GESLAGEN + VIDEO (2016)
OPNIEUW HOMOFOBIE IN GENT OPNIEUW IS DE POLITIE TE LAKS (2015)
HOMO KOPPEL UIT GENT AL TWEE JAAR GEPEST DOOR ALLOCHTONE BUREN (2015)
ONBEGRIJPELIJKE UITSPRAAK IN ZAAK GEPEST ANTWERPS HOMO KOPPEL DOOR ALLOCHTONE BUREN (2014)

Bron: rozegolf.nl

Dit bericht is gepost op 03 July, 2016 en 2545 keer gelezen.