19de land dat bloeddonatie verbod homo, biseksuele mannen en MSM opheft. (Duitsland)
Duitsland wordt weldra het 19de land ter wereld homo's, biseksuele mannen en MSM (Mannen die Seks hebben met Mannen) bloed mogen geven. Tot nu toe ziet het er naar uit dat Duitsland net als 7 van de reeds eerder 19 landen zonder verbod kiest om geen voorwaarden in te stellen.

Zopas stemden alle gezondheidsministers van alle 16 deelstaten ermee in het verbod op het geven van bloed voor homo's, biseksuele mannen en MSM op te heffen. Dat gebeurde op de 89ste Conferentie van gezondheidsministers. Het voorstel kwam van Monika Bachman, gezondheidsminister van Saarland, en lid van de partij van Merkel (Christen Democraten). Het is nog niet bekend wanneer de opheffing van het verbod van kracht gaat.

Momenteel waren er al 18 landen waar homo's, biseksuele mannen en MSM bloed mochten geven. In 7 van die landen kan dat zonder voorwaarden. Deze zeven landen zijn: Argentiniƫ - Italiƫ - Mexico - Portugal - Thailand - Uruguay en Zuid-Afrika. In de andere landen gelden voorwaarden. Enkel in Canada heeft met als voorwaarde dat men vijf jaar geen seks mag hebben gehad als homo, biseksueel of MSM. In de overige landen, zijnde: Australiƫ - Engeland - Frankrijk - Japan - Nederland - Nieuw-Zeeland -Schotland - Verenigde Staten - Wales en Zweden geldt een voorwaarde dat men 12 maand geen seks mag hebben.
LEES OOK
DUITSE COALITIE PARTIJEN BLIJVEN VIERKANT TEGEN HET HOMOHUWELIJK
18de LAND DAT BLOEDDONATIE HOMO BI EN MSM OPHEFT (Mei 2016)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 01 July, 2016 en 2212 keer gelezen.