Hoeveel transgenders telt de VS? - En transgenders mogen onder voorwaarde in het leger.Amerikaanse transgenders mogen vanaf nu openlijk dienen in het leger. Daarnaast werden zopas resultaten bekend gemaakt van een studie over het aantal transgender personen in de Verenigde Staten.

In augustus 2015 kon je bij holebi info lezen dat het Amerikaans leger het verbod op openlijke transgender militairen ophief. En zopas werd bekend dat het nu eindelijk zover is. Transgenders mogen net als homo's en lesbiennes (sinds 2013) openlijk dienen in het Amerikaans leger. De enige voorwaarde die aan transgender personen zal worden gesteld is dat men niet nog in zijn of haar transitie mag zitten. Met de opheffing van het verbod volgt de Verenigde Staten achttien andere landen, zoals Australiƫ, Canada, Engeland en Israƫl, waar transgenders openlijk mogen dienen in het leger.

Zopas werden ook resultaten vrijgegeven van een eerste studie rond het aantal Amerikaanse transgenders. Volgens de studie identificeren 1,4 miljoen volwassen Amerikanen zich als transgender, wat neer komt op 0,6% van de bevolking. De studie werd gedaan door het bekende Williams Instituut. Uit de studie bleek verder ook dat het grootste aantal transgenders woonachtig is in het district Colombia met 14,550 mensen wat neer komt op 2,77% van de populatie. De staten met de meeste transgenders zijn: Hawaii, Californie, Georgia en New-Mexico met 0,8%. In de staten: Noord-Dakota, Iowa, Wyoming, Montana en Zuid-Dakota komen het minst aantal transgender voor (0,3%).


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 01 July, 2016 en 2553 keer gelezen.Reageer op dit bericht: