Positieve Islamitische Fatwa voor transgenders in Pakistan.50 geestelijken hebben in Pakistan een fatwa ondertekend waardoor transgender personen het recht krijgen om te trouwen. Daarboven op krijgen transgender personen ook het recht om net als andere mensen moslim gerelateerd begraven te worden en krijgen ze verder onder het Islamitische erfenisrecht ook gelijke rechten aan die van andere gehuwde koppels, en er is meer...

Ondanks het feit dat de fatwa niet bindend is, zal deze toch streng en strikt worden opgevolgd. In het document staat ook dat aanvallen en discriminatie, het bespotten van, het uitlachen, het pesten, of het zich beter voelen dan transgenders een overtreding is van de Islamitische wetten. In het document staat ook dat de uitspraak enkel geldig is voor transgender personen met duidelijke aanwijzingen van het geslacht op hun lichaam. Wat dit betekend is niet omschreven. Wel het feit dat een transgender die kenmerken vertoont van beide geslachten niet kan trouwen. Vermoedelijk ingevoerd om te voorkomen dat koppels van hetzelfde geslacht zouden kunnen trouwen.

De uitspraak van vandaag is een grote vooruitgang voor de transgender gemeenschap, die vaak het slachtoffer werden van uitsluiting, pesterijen en discriminatie. Transgenders kunnen in Pakistan sinds 2010 legaal hun gender laten aanpassen. En sinds 2012 oordeelde het hoogste hof van Pakistan gelijke rechten voor transgenders inclusief op erfenis en bezitting van goederen. Homoseksualiteit is nog steeds niet legaal in Pakistan en holebi's riskeren een levenslange celstraf.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 28 June, 2016 en 2418 keer gelezen.Reageer op dit bericht: