Brexit is gevolg van het homohuwelijk, aldus de Daily Mail.Het Verenigd Koninkrijk zou de EU niet moeten verlaten, als premier David Cameron mensen niet het homohuwelijk had opgedrongen. Dat was zopas de kop van de krant de Daily Mail. De uitspraak komt van de toonaangevende columnist Dominic Lawson, broer van televisiester Nigella Lawson en zoon van de voormalige conservatieve kanselier Lord Nigel Lawson in de Daily Mail.

Vlak voor het referendum zei Cameron dat het homohuwelijk een van zijn grootste verwezenlijkingen is. Lawson zei in de Daily Mail verder: "In feite zijn deze ogenschijnlijk ongerelateerde zaken (het verlaten van de EU en het homohuwelijk) onlosmakelijk met elkaar verboden. Als Cameron het homohuwelijk niet had doorgevoerd, iets wat ik trouwens steunde, zou het Verenigd Koninkrijk nu niet op weg zijn de EU te verlaten. De invoering van het homohuwelijk zorgde voor een breuk binnen de conservatieve partijen zoals de Tories en anderen, wat resulteerde in massale overstappen naar de UKIP (eurosceptici en partij van Nigel Farage) die daardoor groter werd en nog harder ging pushen om de EU te verlaten. Ik weet waarover ik spreek," waarna hij verder zei:

"Ik had een lunch met de UKIP (partij van Nigel Farage) en daar kwam duidelijk naar boven dat men zeer blij was dat de invoering van het homohuwelijk, had gezorgd voor grote politieke verdeeldheid, waarna tal van Tories en anderen overstapten naar de UKIP, omdat ze het niet eens waren met de invoering van het homohuwelijk. Cameron probeerde bij de verkiezingen in 2015 geen verdere stemmen te verliezen aan de UKIP door het organiseren van een referendum over het al dan niet verlaten van de EU. Dat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de UKIP nog groter werd, met de gevolgen die we nu kennen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 28 June, 2016 en 2193 keer gelezen.Reageer op dit bericht: