Meeste holebi's en transgenders hebben gevoel dat ze niet zichzelf kunnen zijn.Uit een Brits onderzoek blijkt dat een meerderheid van mensen nog steeds het gevoel heeft dat hij of zij, zijn of haar seksuele geaardheid (homo, lesbisch of biseksueel) of gender identiteit (transgender) moet verbergen voor een groot deel van de heteroseksuelen zowel binnen de eigen familie, vriendenkring en onbekenden (publiekelijk).

Verder zegt 77% van de holebi's en transgenders dat ze zich oncomfortabel voelen om publiekelijk zichzelf te zijn. En zegt 59% van de holebi's en transgenders dat ze zichzelf al bedreigd voelden omwille van de houding en het gedrag van heteroseksuelen tegenover hen. Ook blijkt uit het onderzoek dat 45% van de homo mannen twee keer nadenkt voor ze op straat hand in hand lopen met hun partner. In vergelijk slechts 2% van de hetero's denkt daar over na.

Tot slot blijkt dat slechts 77% van de holebi's en transgenders uit de kast is tegenover de eigen vrienden, en slechts 50% tegen zijn of haar werk collega's. Wat betreft werk is 2% van de heteroseksuelen al eens gepest op het werk, in vergelijk ruim 10% van de holebi's en transgenders werd op het werk al eens gepest omwille van zijn of haar seksuele geaardheid of gender identiteit. Men bevroeg voor dit onderzoek 1000 holebi's & transgenders.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 24 June, 2016 en 2350 keer gelezen.