Amerikaanse holebi's kopen wapens en sluiten zich massaal aan bij de Pink Pistols.De Pink Pistols een Amerikaanse nationale wapenclub voor homo's, lesbiennes en biseksuelen, heeft na de schietpartij in de homoclub in Orlando zijn ledenaantal zien verdubbelen.

Al in 2010 kon je bij holebi info kennis maken met Bash Back en de Pink Pistols twee Amerikaanse holebi organisaties die zichzelf verdedigen tegen homofobie door gebruik te maken van het tweede amendement van de Amerikaanse grondwet die stelt dat iedereen een wapen mag bezitten om zichzelf te verdedigen. Na de aanslag in de homoclub in Orlando riep de organisatie Pink Pistols de holebi gemeenschap op zich een wapen aan te schaffen, wat meteen zorgde voor meer leden. Van 1.500 voor de schietpartij naar 3.500 op maandag na de schietpartij, om vervolgens in de loop van de week daarop nog eens een duizendtal leden bij te krijgen, wat het totale ledenaantal nu op bijna 5000 leden brengt.

Pink Pistols woordvoerster Gwendolyn Patton zegt dat er nooit meer interesse is geweest voor de wapenrechten binnen de holebi gemeenschap. De organisatie Pink Pistols werd opgericht in 2000 en werd geïnspireerd door auteur Jonathan Rauch, die homoseksuelen opriep om het Second Amendment te gebruiken om zich te beschermen tegen daders van homofobisch geweld. Volgens de FBI zijn er jaarlijks 1.600 haatmisdrijven tegen holebi's in de VS, het topje van de ijsberg want niet elke aanval wordt aangegeven of gerapporteerd als homofobisch haatmisdrijf. De Pink Pistols vechten naar eigen zeggen terug tegen de daders van die misdaden. Volgens de groep zal het aantal aanvallen tegen leden van de holebi gemeenschap dalen als mensen weten dat een groot aantal homo's, lesbiennes en biseksuelen een wapen bij zich heeft.
LEES OOK
MEXICO - HOMOFOBE SCHIETPARTIJ IN HOMO CLUB
HETERO'S VORMDEN KETTING VAN LIEFDE BIJ BEGRAFENIS SLACHTOFFER ORLANDO TEGEN HOMOFOBEN
MELISSA ETHERIDGE BRENGT SONG OVER SCHIETPARTIJ IN ORLANDO
30 REACTIES VAN BEROEMDE HETERO'S HOLEBI'S EN TRANSGENDERS OVER SCHIETPARTIJ ORLANDO
LEIDERS VAN 8 RELIGIES VEROORDELEN SCHIETPARTIJ IN ORLANDO
HOMO KOPPEL OPGEPAKT OMDAT ZE SLACHTOFFERS SCHIETPARTIJ ORLANDO WILDE GENDENKEN
HOLEBI EVENTS MOETEN WORDEN OPGENOMEN IN DREIGINGSANALYSE ALDUS OPEN VLD
ORLANDO 2 - STEUN + GEEN HOMOBLOED + REACTIES POLITICI + 1,1 MILJOEN DOLLAR
49 DODEN NA SCHIETPARTIJ IN AMERIKAANSE HOMOCLUB

Bron: hln.be en holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 19 June, 2016 en 2621 keer gelezen.