Homofobe schietpartij homoclub in Mexico.Zopas raakte bekend dat er op 22 mei een homofobe schietpartij plaats vond in een homobar in Mexico. Volgens de Mexicaanse holebi gemeenschap willen de autoriteiten niet toegeven dat het om een homofobe aanval ging en bestempelen ze de daad als drugs gerelateerd.

Het nieuws werd ook nu pas bekend omdat volgens de Mexicaanse holebi gemeenschap, de Engelstalige media het niet de moeite vond om het nieuws wereldkundig te maken. Pas sinds gisteren hebben enkele Engelstalige gay media voor het eerst over de zaak geschreven. Daarnaast is er ook nog het feit dat sinds zondag 12 juni het wereld nieuws gedomineerd wordt door de schietpartij in Orlando.

De feiten dateren al van 22 mei. Daarbij vielen drie mannen de Mexicaanse homobar La Madame binnen waarna ze het vuur opende op de 200 aanwezige gasten. Als bij wonder zouden er maar zeven dodelijke slachtoffers zijn gevallen, al is dat nog steeds niet duidelijk omdat sommige gay media spreken van vijf of tien dodelijke slachtoffers. Daarnaast waren er ook tussen de tien en vijftien gewonden. De politie hield weliswaar een klopjacht op de daders maar die blijven tot op de dag van vandaag spoorloos.

De politie beweerd dat het gaat om drugs gerelateerde feiten maar de Mexicaanse holebi gemeenschap spreekt dat tegen, en zegt dat er sinds een tijd vaker homofobe aanvallen zijn in het land, al zou het wel de eerste keer zijn dat er zoveel slachtoffers tegelijkertijd vielen. Homoseksualiteit is legaal in Mexico en in sommige staten kunnen homo's en lesbiennes al trouwen. Daarnaast beloofde de Mexicaanse president recent dat hij het homohuwelijk legaal wil zien in heel Mexico.
LEES OOK
1ste HOLEBI COMMERICAL IN MEXICO + VIDEO
6de MEXICAANSE STAAT MET HOMOHUWELIJK

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 18 June, 2016 en 2625 keer gelezen.