Anale test voor homo's is niet vernederend en toegestaan, aldus rechter.Het hoogste hof van Kenia heeft zopas geoordeeld dat het legaal is om anale testen uit te voeren om te bewijzen dat een man homo is of niet. Volgens het hof worden er geen mensenrechten geschonden door de test. Kenia is niet het enige land waar men anale testen uitvoert om te 'bewijzen' of een man al dan niet homo is of homoseks heeft.

De rechter van het hoogste hof zei ook nog: "Ik vind geen schending van de menselijke waardigheid, het recht op privacy en het recht op vrijheid tegen de anale test." De uitspraak kwam er nadat twee mannen een rechtszaak waren begonnen in de hoop de anale testen te laten verbieden wegens vernederend, schending van privacy. De mannen lieten weten dat ze in beroep gaan tegen de uitspraak.

Bij een anale test onderzoekt een dokter de anus van een man. Deze wordt onder andere opgemeten om te kijken of er sporen zijn van anale seks. Men meet de anus en vergelijk die met foto's van zogenaamde 'normale' anussen. Wanneer de anus groter is dan 'normaal' wordt de man in kwestie beschuldigd van homoseksuele handelingen. Naast het opmeten gaat men bij de test ook op zoek naar sporen van sperma.

De test is onder het internationale recht verboden, maar toch zijn er nog tal van landen die de test gebruiken. Vaak ook om na te gaan of een asielzoeker wel degelijk homo is.

Landen als Tsjechiƫ en Slowakije kwamen eerder al in opspraak wegens het gebruiken van de test. En landen die de test gebruiken hebben meestal wetten die homoseksualiteit bestraffen. Het feit dat de anale testen worden verboden en afgekeurd heeft niet alleen te maken met het feit dat de test vernederend is. Maar vooral ook vanwege het feit dat niet alle homoseksuele mannen anale seks hebben. Uit tal van wereldwijde onderzoeken blijkt slechts de helft van de homoseksuele mannen aan anale seks te doen, tegenover ruim 60 tot 70% van de heteroseksuele mannen. Gezien deze resultaten zouden dus ook tal van heteroseksuele vrouwen moeten onderworpen worden aan een anale test, wat natuurlijk niet gebeurt want heteroseks is nergens ter wereld verboden.
LEES OOK
MEER HETERO MANNEN HOUDEN VAN SEKSSPEELTJE BIJ MASTURBATIE DAN HOMO'S

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 June, 2016 en 3062 keer gelezen.