Transgender neergestoken door leden van Islamitische Staat in Brussel.In Etterbeek, Brussel is zaterdagavond een transgender vrouw neergestoken door twee mannen die claimen lid te zijn van Islamitische Staat. De vrouw die van Tunesische afkomst is wilde in ons land asiel aanvragen omdat ze in eigen land al meermaals bedreigd werd met de dood. "Ik wilde asiel aanvragen in een land waar ik niet bedreigd word, en waar ik me veilig kon voelen."

De vrouw die bekend staat onder de naam Sharky werd door haar belagers fel toegetakeld. Ze kreeg verschillende messteken in haar buik en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Het is helaas niet de eerste keer dat de vrouw slachtoffer werd van transfobie. In haar eigen land, Tunesië, werd ze meermaals door dezelfde personen aangevallen. De daders van de steekpartij in het Brusselse claimen leden te zijn van islamitische Staat. Het slachtoffer zegt dat ze eerder ook al door andere leden van de terroristische organisatie is bedreigd, en dat ze nog steeds vreest voor haar leven. "Deze mensen volgen me al van in Tunesië. Ze willen van mij een voorbeeld maken voor alle jongeren die de religieuze wet niet naleven".

De vrouw voelt zich nu niet langer veilig in ons land. "De personen die me aanvielen volgen me al van in Tunesië. Ze zeiden dat ze enkel nog wachten op een officieel bevel van IS afwachten om me te onthoofden. Ze willen van mij een voorbeeld maken voor jongeren die de religieuze wet niet naleven. Ik wil nu mijn naam officieel laten veranderen en in een ander land asiel aanvragen waar ik niet bedreigd word.

Het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia bevestigt dat er een onderzoek naar de zaak loopt. Het dossier dateert zelfs al van voor de feiten van dit weekend. "Het slachtoffer werd ook eerder al bedreigd via haar Facebookprofiel en ook van fysieke agressie was al eerder sprake", zo klinkt het daar. Sharky diende klacht in bij de politie van de zone Montgomery. De zaak werd ondertussen doorverwezen naar het Brusselse parket. Dat bevestigt de feiten, maar zegt nog geen bewijs te hebben wat de motieven van de daders betreft. Of de agressie zou ingegeven zijn door haat tegenover de transgender of holebi gemeenschap wordt nog volop onderzocht. Het parket zegt dat de vrouw niet in levensgevaar verkeert, maar wil in het belang van het gerechtelijk onderzoek geen verdere commentaar kwijt.


Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 14 June, 2016 en 2412 keer gelezen.Reageer op dit bericht: