Hillary Clinton schrijft twee keer geschiedenis.


Amerikaans presidentskandidaat voor de Democraten, Hillary Clinton, schrijft niet alleen geschiedenis als eerste vrouwelijke presidentskandidaat van de Verenigde Staten ooit, ze is ook de eerste Amerikaanse presidentskandidaat ooit die haar standpunten rond gelijke rechten voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders regelmatig sterk publiekelijk in de verf zet.

Huidig president Obama sprak zijn support voor gelijke holebi & transgender rechten pas uit enkele jaren nadat hij al president was (2012). Hij was daarmee weliswaar de eerst Amerikaanse president ooit die openlijk opkwam voor holebi's en transgenders, maar Hillary Clinton is de eerste presidentskandidaat ooit die opkomt voor de gelijke rechten van holebi's en transgenders. En ondanks het feit dat Clinton pas in 2013 voor het eerst openlijk haar support uitsprak voor het homohuwelijk, had ze daarvoor al heel wat bereikt in het voordeel van de gelijke rechten van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders, zowel in de VS als daarbuiten.

Toen Clinton nog staatssecretaris was veranderde ze het beleid waardoor homo en lesbische relaties en gender identiteiten werden erkend in de VS, waarbij ze ook oog had voor holebi's en transgenders elders in de wereld. Haar uitspraak: 'Gay rights are human rights, and human rights are gay rights," in 2011, hebben de VS en een deel van de wereld veranderd. Nadien lanceerde ze het Global Equality Fund om de krachten te bundelen voor een globale strijdt voor gelijke rechten van holebi's en transgenders wereldwijd, en zorgde ze er mee voor dat er voor het eerst een globale VN resolutie over gelijke rechten voor holebi's en transgenders kwam.

Verder verdedigde ze inhoudelijke federale veranderingen in het beleid, waaronder transgenders hun identiteitskaart konden laten aanpassen naar hun "nieuwe" gender. Ook werden gelijke rechten werknemers voordelen uitgebreid naar partners van hetzelfde geslacht van diplomaten en andere werknemers, en kwam er de uitvoering van het holebi en transgender vriendelijke werkplek beleid op het departement van staat.

Clinton was ook mee verantwoordelijk voor een bepaling om rekening te houden met de mensenrechten van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders van een land, in de beslissing van het bedrag van buitenlandse hulp. Daardoor kon er krachtiger worden opgetreden tegen homofobe landen. Een eerste handelen kwam er tegen Oeganda waar men een zeer homofobe wet had ingevoerd, waarna er reisverboden werden ingesteld en financiƫle hulp werd stopgezet. Wat uiteindelijk resulteerde in het feit dat andere homofobe landen twee keer nadachten om zelf ook extra homofobe wetten in te voeren.

Onder Obama werkte Clinton verder aan de strijd voor gelijke rechten van holebi's en transgenders. Bijvoorbeeld in de strijd tegen organisaties en ziekenhuizen die claimen homo's, lesbiennes en transgenders te kunnen genezen, waarna er in enkele staten al een verbod kwam op het geven van zulke therapieƫn. Vandaag mag duidelijk zijn dat wanneer Hillary Clinton president van de Verenigde Staten wordt ze het pro holebi en trangender beleid van Obama zal voort zetten en nog zal uitbreiden. Wanneer een Republikein (Trump) wint zullen veel van de verworvenheden in het voordeel van holebi's en trangenders zeker verdwijnen.
LEES OOK
CLINTON KRIJGT STEUN VAN GROOTSTE HOLEBI & TRANSGENDER RECHTEN ORGANISATIE (Januari 2016)
BERNIE SANDERS EN WAT HIJ AL BETEKENDE VOOR HOLEBI'S & TRANSGENDERS (Februari 2016)
CLINTON KWAM OPNIEUW MET PRO HOLEBI VIDEO (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 12 June, 2016 en 2211 keer gelezen.Reageer op dit bericht: