Holebi vriendelijke lessen op scholen in land waar homoseksualiteit strafbaar is (Oeganda).In Oeganda, waar homoseksualiteit nog steeds strafbaar is, (met een levenslange celstraf) heeft men recent ontdekt dat er al meer dan tien jaar op scholen holebi vriendelijke lessen worden gegeven, en dit mede dankzei de Oegandese minister van Onderwijs. Maar de overheid is alles behalve blij met deze ontdekking en heeft nu bevolen ruim 100 middelbare scholen te laten onderzoeken.

Na meer dan tien jaar is men er in Oeganda achter gekomen dat er op tal van scholen gebruik wordt gemaakt van de verboden tool: The World Starts With Me een scholenpakket ontworpen door de Rutgers stichting uit Nederland, waarin men de studenten onder andere leert dat je ooit ook verliefd kan worden op iemand van hetzelfde geslacht, en dat homoseksualiteit geen keuze is, maar dat je zo wordt geboren. Ook haalt men er beroemde voorbeeld figuren bij zoals Elton John en Martina Navratilova. Uit een eerste onderzoek blijkt dat de tool die uitgegeven werd door het Ministerie van Onderwijs in Kampala, al zeker sinds 2003 gebruikt wordt op tal van lagere en middelbare scholen, inclusief religieuze scholen.

Volgens enkele politici zijn de scholen 'misbruikt' door het ministerie van Onderwijs door het scholenpakket dat volgens hen onnatuurlijke en gevaarlijke kennis verspreid. Het ongenoegen van de overheid werd aangewakkerd door de leider van Family Life Network Uganda, die zei: "Een petroleum bom, die mensen dood, is een gecontroleerde explosie, op dezelfde manier worden er nu aan onze studenten zaken onderwezen die gevaarlijk zijn, en kunnen uitgroeien tot massa vernietigingswapens, het is een homo indoctrinatie van seksuele opvoeding die moet worden verboden." Hoe het nu verder zal gaan is niet duidelijk. Maar voorlopig blijft het lespakket nog worden gebruikt op tal van Oegandese scholen, en dit zeer tegen de zin van de overwegend zeer homofobe overheid.
LEES OOK
VOOR HET EERST ONGESTOORDE BIJEENKOMST HOLEBI'S & TRANSGENDERS IN OEGANDA
LANGZAAM MEER HOLEBI EN TRANSGENDER TOLERANTIE IN AFRIKAANSE LANDEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 11 June, 2016 en 2219 keer gelezen.