Krijgt Moldavie weldra een anti holebi wet naar Russisch model?De kans is groot dat er in Moldaviƫ weldra een wet komt gelijk aan de zogenaamde gay 'propaganda' wet van Rusland. Een wetsvoorstel daarrond werd eerder al goedgekeurd door de Commissie cultuur en onderwijs van het Moldavische parlement, en ligt nu in het parlement van de voormalige Sovjet-staat.

Indien de wet er komt zal zogenaamde 'promotie' van homoseksualiteit strafbaar worden. Daarbij zijn er alvast straffen voorzien voor wie informatie over homoseksualiteit verspreid onder minderjarigen via het internet, in de media en op publieke bijeenkomsten. Ook de concrete zichtbaarheid van holebi's en transgenders wordt strafbaar. De kans dat de wet er komt is groot, vooral omdat eerder al enkele Moldavische steden een gelijkaardige wet invoerden. Toch is er ook nog hoop, omdat enkele politici zich al negatief uitspraken over het wetsvoorstel.

In 2013 was er gedurende drie maanden al een gay 'propaganda' wet naar Russisch model in het land, maar die werd toen snel afgeschaft vanwege het feit dat Moldaviƫ zijn banden met de EU meer wilde aanhalen. Ondertussen is er meteen al bezorgdheid vanuit de EU. Ulrike Lunacek, parlementslid en Co-President van de Europese Unie Intergroep LGBTI Rights, zegt te hopen dat de politici in Moldaviƫ hun verstand zullen gebruiken, en hoopt dat men als Europese staat de waarden van vrijheid, gelijkheid en non-discriminatie hoog in het vaandel zullen blijven dragen.
LEES OOK
BLAAS EEN HOMO OP EN WIN VLIEGTUIGTICKETS - ONLY IN RUSSIA
3 MILJOEN HANDTEKENINGEN TEGEN HET HOMOHUWELIJK IN ROEMENIE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 09 June, 2016 en 2425 keer gelezen.