Kleuters krijgen verhaal over 2 papa's in Vlaams BrabantIn de provincie Vlaams Brabant zet men vanaf volgend schooljaar de strijd tegen homofobie al in de kleuterschool in. Daarvoor zal men een nieuw leesboekje gaan gebruiken. Via het boekje Lou zullen de kleuters leren dat niet alle kinderen een vader en moeder hebben, maar dat er ook kinderen zijn met twee mama's of twee papa's. Het boekje werd gemaakt door Kathleen Amant in samenwerking met de holebifederatie.

Het bewuste boekje (Lou op weg naar school') gaat over Lou die twee papa's heeft, maar dat is eigenlijk bijzaak, want het verhaal draait verder gewoon om Lou die allerlei avonturen beleeft. Op deze manier wil men diversiteit meer gewoon maken onder kleuters, waarbij men niet meteen de nadruk legt op het feit dat het kindje uit het verhaal twee papa's heeft, zodat men meteen van jongs af leert, dat twee papa's of twee mama's hebben niet raar is.

Het boekje wordt gelukkig door de ouders zeer positief onthaald. Jammer genoeg bleven de negatieve opmerkingen op het internet niet achterwege nadat het nieuws rond het boekje gisteren avond bekend werd gemaakt

Een lezer reageerde met de opmerking: 'Men moet met zijn poten van onze kinderen blijven', waarbij de persoon in kwestie blijkbaar het grote verschil niet kent tussen homoseksualiteit en pedoseksualiteit. Een ander negatief commentaar: 'Moet homoseksualiteit nu al met de paplepel in de mond geduwd worden?? Zo zorgen ze er nog voor dat binnen 20 jaar je raar wordt bekeken als je hetero bent', een reactie van iemand die duidelijk nog steeds niet heeft begrepen dat je niet homoseksueel wordt maar dat je gewoon homo of lesbisch bent, en zo wordt geboren. Laat ons hopen dat de kinderen die het boekje lezen, later, net als hun ouders nu, meer verstandige opmerkingen maken.


LEES OOK
VLAAMSE SCHOOL LAAT TWEE JONGENTJES (Kleuters) MET ELKAAR TROUWEN + VIDEO

Bron: vtm.be

Dit bericht is gepost op 09 June, 2016 en 3176 keer gelezen.Reageer op dit bericht: