Onderzoek naar dood homo advocaat in Brussel.Woensdag 1 juni werd in een appartement aan de Louizalaan in Brussel het levenloze lichaam aangetroffen van een 43-jarige man. De dood van de man wordt beschouwd als verdacht, het onderzoek is nog volop aan de gang.

Men vermoedt een gewelddadige homofobe aanval. Het slachtoffer is een 43-jarige advocaat die openlijk homo was en wiens identiteit enkel wordt aangegeven door de letter K. Zijn lichaam vertoonde steekwonden van een mes. Ondertussen blijkt dat het slachtoffer eerder al tot drie keer toe aangevallen werd in de Brusselse regio en dat gebeurde allemaal op 1 week tijd, twee van die aanvallen waren homofobisch getint. Of zijn dood daarmee verband houdt, en een vierde gelijkaardige aanval hem nu fataal is geworden wordt onderzocht. Wel weet men dat het slachtoffer eerder een man ontmoette in het Brusselse homo milieu en dat hij hem mee naar huis nam, of deze man ook de dader is zal het onderzoek moeten uitwijzen.

Een bevriende advocaat van het slachtoffer zegt dat de Brusselse homo gemeenschap op zijn hoede moet zijn, volgens hem bestaat er een reƫel gevaar voor nog meer gelijkaardige aanvallen. Procureur des Konings Denis Goeman werd gecontacteerd voor een reactie maar zegt niet te kunnen bevestigen dat er een verband is tussen de eerdere aanvallen op het slachtoffer en de dodelijke afloop van afgelopen woensdag. Het openbaar ministerie zegt nog niet te kunnen communiceren over de feiten, maar zegt wel dat het slachtoffer twee steekwonden had. Volgens vrienden van het slachtoffer was K een vriendelijke eerlijke en trouwe man die af en toe graag ging feesten, maar die daarnaast ook een zeer goed contact had met zijn zus waar hij regelmatig bij op bezoek ging.

Bron: La Libre Belgique

Dit bericht is gepost op 06 June, 2016 en 2352 keer gelezen.Reageer op dit bericht: