Neonazi groep dreigt met bloedbad tegen holebi's en transgenders.In Oekraïne krijgen homo's, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en sympathisanten de raad om dit jaar geen Mars voor Gelijkheid te organiseren, want dan riskeren ze een enorm bloedbad. De bedreigingen komen van een grote groep neonazi's die steun krijgen van de Orthodoxe Kerk van Oekraïne. De mars gaat door op 12 juni.

In maart van dit jaar werd een holebi & transgender rechten conferentie in Lviv nog beëindigd nadat een groep neonazi's het hotel waar het evenement door ging aanviel met stenen en vuurwerk. Vorig jaar werd de Mars voor gelijkheid van homo's, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en sympathisanten eveneens aangevallen. De Oekraïense president Porosjenko had toen opgeroepen tot kalmte en zei dat iedereen het recht heeft om mee te doen aan de mars, maar ondanks de bescherming van de politie vielen er ook vorig jaar weer tal van gewonden.

De neonazi groep zegt dat het dit jaar nog erger zal zijn, en stelt in een statement dat wanneer de mars van 'perverten, clowns, freaks en ander gespuis' doorgaat, dit zal eindigen in een waar bloedbad. Volgens de neonazi's moeten ze de Oekraïners beschermen tegen 'abnormale'. De organisatoren van de Mars voor Gelijkheid zeggen dat ze zich niet laten bedreigen en dat het evenement gewoon zoals elk jaar zal doorgaan, en dat de bedreigingen aantonen dat een mars voor gelijkheid nog steeds heel erg noodzakelijk is in het land.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 June, 2016 en 2341 keer gelezen.Reageer op dit bericht: