4de Japanse stad, en 5de op komst, met legaal partnerschap homo en lesbische koppels.In december 2015 kon je bij holebi info al lezen dat er vier Japanse steden zijn waar homo en lesbische koppels een legaal partnerschap kunnen aangaan. De stad Takarazuka werd toen al aangekondigd maar de partnerschapswet gaat nu pas van kracht.

In vier Japanse steden, namelijk: Shibuya en Setagaya city beide wijken in Tokio, en in Iga van de prefectuur Mie en nu dus ook in Takarazuka van de prefectuur Hyogo, kunnen homo en lesbische koppels een legaal partnerschap aangaan. Ondertussen werd ook bekend dat de stad Naha van de Okinawa prefectuur in juli van dit jaar legale partnerschappen toestaat voor homo en lesbische koppels.

Ondanks het feit dat in de Japanse grondwet staat dat een huwelijk enkel mogelijk is tussen een man en een vrouw, zorgt de burgemeester van Takarazuka van de prefectuur Hyogo voor een certificaat waarmee de koppels ook toegang krijgen tot publieke diensten voor gehuwde koppels. De enige voorwaarde is dat beide personen 20 jaar oud zijn. Het is ook toegestaan dat men trouwt met iemand afkomstig uit een andere stad, op voorwaarde dat deze persoon dan in Takarazuka van de prefectuur Hyogo komt wonen.
LEES OOK
4de STAD MET LEGALE PARTNERSCHAPPEN VOOR HOMO & LESBI KOPPELS IN TAIWAN
6de MEXICAANSE STAAT MET HOMOHUWELIJKholebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 June, 2016 en 2036 keer gelezen.