Indiefolkband laat 'beroemd' homo koppel trouwen in protest tegen anti holebi & trans wet + video.Nadat in maart van dit jaar in de Amerikaanse staat Noord-Carolina de House Bill 2 wet van kracht ging, protesteerden tal van beroemdheden zoals Bruce Springsteen en Pearl Jam tegen de wet door hun concert te annuleren in de staat. Anderen zoals Beyoncé en Jimmy Buffet lieten hun concert wel doorgaan maar toonden daarbij samen met hun fans hun afkeuring voor de wet. Dat deed afgelopen weekend ook de Amerikaanse indiefolkband: Edward Sharpe and the Magnetic Zeros, zei het op een meer unieke manier.

De indiefolkband wiens nummer 'Home' wordt gebruikt in de reclamefilmpjes van woonwarenhuis IKEA, in de kortfilm Tielt in motion en in het reisprogramma Is 't nog ver? , Protesteerde tegen de anti holebi & transgender wet door twee 'beroemde' mannen ceremonieel te laten hertrouwen op het podium. Het ging daarbij om goede vrienden van frontman Alex Ebert, namelijk PETA Senior Vice President Daniel Mathews en zijn echtgenoot producer en ontwerper Jack Ryan die het podium werden opgeroepen.

In een persbericht liet Ebert weten dat hij en de band eerst overwogen om hun concert te annuleren, maar dat ze later besloten om samen met hun fans te protesteren tegen de anti holebi & transgender wet. Deze wet verbiedt steden in Noord-Carolina wetten aan te nemen die homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders beschermen tegen discriminatie, en verbied transgenders gebruik te maken van het toilet behorende bij hun "nieuwe" gender. Bekijk hieronder de leuke video van het ceremoniële homohuwelijk:holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 31 May, 2016 en 2143 keer gelezen.Reageer op dit bericht: