Holebi's & transgenders kunnen nu zonder te worden gestraft protesteren.Met behulp van een app kunnen Russische homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders vanaf nu protesteren tegen de homofobe wetten, zonder daarbij het risico te lopen om te worden bestraft. En dit met dank aan een Nederlands bedrijf die de Regenboog app ontwikkelde.

De nieuwe app genaamd Raduga (Russisch voor Regenboog) voorspelt wanneer er ergens in Rusland een door de natuur gecreƫerde regenboog aan de hemel zal verschijnen of is verschenen. Daarbij is het dan de bedoeling dat men naar de plaats gaat waar de regenboog aan de hemel schittert en vervolgens een foto maakt, en deze deelt op de app en/of sociale media. Doel: protest tegen holebi- en transfobe wetten in het land, en de boodschap aan de Russische overheid dat ongeacht het aantal holebi- en transfobe wetten, er toch altijd ergens in Rusland een regenboog te zien zal zijn.

Belangrijk is het feit dat geen enkele Russische homo, lesbienne, biseksueel, transgender of sympathisant zal kunnen worden gestraft voor het delen van foto's van een natuurlijke regenboog. Het delen van foto's met een regenboogvlag, of op straat zwaaien met een regenboogvlag is wel strafbaar volgens de gay propaganda wet. De app werd ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Pink Pony Express en werd gefinancierd door een crowd funding campagne. Via de app kunnen mensen ook leren hoe zelf een regenboog op te sporen en foto's bekijken van andere gebruikers. Hieronder links voor meer info:
- Raduga website (met download, leuke video's enz.. ==> Klik hier
- Raduga de app op Facebook ==> Klik hier

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 31 May, 2016 en 2186 keer gelezen.