Iets meer dan 2 miljoen deelnemers 20ste editie Gay Pride - Brazilie.Afgelopen weekend ging de 20ste editie door van de grootste Gay Pride ter wereld. De Gay Pride parade van Sao Paulo, Braziliƫ trekt jaarlijks miljoenen deelnemers. Dit jaar deden er iets meer dan 2 miljoen homo's, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en sympathisanten mee aan de kleurrijke optocht, die dit jaar in het teken stond van transgenders. De deelnemers werden dit jaar extra beschermd door duizenden politieagenten vanwege eerdere bedreigingen vanuit de katholieke gemeenschappen in het land.

De Sao Paulo pride had dit jaar als slogan: 'Gender Identity Now - Everyone together against tarns-phobia'. Daarmee riepen de deelnemers de overheid op spoed te zetten achter de goedkeuring van een wetsvoorstel rond de uitbreiding van meer gelijke rechten voor transgenders, zoals het legaal kunnen aanpassen van de identiteitspapieren en andere documenten, want dit is momenteel niet in het hele land legaal. Verder riep men de overheid ook op meer te doen aan de vele moorden op transgenders in het land. Braziliƫ staat bijna elk jaar op de eerste plaats met de meeste gewelddadige moorden op transgenders.

Sinds 2010 mogen homo en lesbische koppels kinderen adopteren in het land. Draagmoederschap is zowel voor hetero als homo koppels verboden. Lesbische koppels kunnen gebruik maken van IVF sinds 2011. Het homohuwelijk is sinds 2013 legaal en slechts in enkele staten zijn er Anti discriminatie wetten die homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders beschermen. Een wetsvoorstel om een Anti discriminatie wet in het hele land door te voeren wordt momenteel regelmatig tegen gehouden door katholieke politici en organisaties.
LEES OOK
2 MILJOEN DEELNEMERS GAY PRIDE BRAZILIE (2015)
BRAZILIAANSE HETERO ACTEURS KUSTE ELKAAR LIVE OP TV TEGEN MACHO CULTUUR EN MEER (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 30 May, 2016 en 2091 keer gelezen.