1ste lesbisch koppel kreeg tweeling op unieke manier in China.In China schreef een lesbisch koppel (foto) een beetje geschiedenis door als een van de eerste in het land samen moeders te worden van een tweeling, en dan ook nog op een zeer unieke manier. In China mogen alleen heterokoppels gebruik maken van de spermabank of draagmoederschap.

Rui Cai en Cleo Wu trokken naar de Verenigde Staten en kochten daar anoniem donorsperma. Daarna doneerde Cleo twee eitjes aan haar vriendin Rui. Vervolgens werden de eitjes bevrucht met het donorsperma en ingebracht bij Rui. Daardoor zijn de twee vrouwen eigenlijk samen biologische ouders van de tweeling. Ook het feit dat de dames een tweeling kregen is uniek in China gezien het land nog steeds het een kind beleid hanteert. De kinderen werden uiteindelijk geboren in een privé ziekenhuis in Beijing.

Sinds de komst van de tweeling informeren de dames andere Chinese lesbische koppels via sociale media over lesbisch ouderschap, over in welke ziekenhuizen ze terecht kunnen en in welke niet, en natuurlijk ook over het kostenplaatje. Want ondanks het feit dat alles perfect verliep voor Rui en Cleo zullen veel Chinese lesbische koppels de manier waarop de dames moeders werden niet financieel kunnen bekostigen. Bovendien moet men ook opgewassen zijn tegen vooroordelen, discriminatie en het ontbreken van wettelijke gelijke rechten. In China bestaat er geen enkele gelijke rechten wet. Vorige maand verwierp een rechter nog de vraag van een homo koppel om te kunnen trouwen. Daarnaast is homoseksualiteit nog grotendeels taboe in het land, en onder druk van culturele waarden en normen kiezen nog veel homo's en lesbiennes ervoor om te trouwen met iemand van het andere geslacht, waarbij het steeds vaker voorkomt dat homo's trouwen met lesbiennes.
LEES OOK
NEGATIEVE UITSPRAAK IN HISTORISCHE HOMOHUWELIJKS RECHTSZAAK IN CHINA

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 27 May, 2016 en 2670 keer gelezen.