Homo & lesbische militairen krijgen gelijke rechten in AustralieOndanks het feit dat Australiƫ nog steeds het huwelijk niet heeft opengesteld voor homo's en lesbiennes, gaat in juli toch een nieuw beleid van kracht dat het makkelijker maakt voor homo & lesbische koppels, om hun relatie ook te laten erkennen binnen het Australische leger.

De nieuwe beleidswet genaamd de new Defence Determination (2016/15) komt er op neer dat homo en lesbische militairen een relatiestatus kunnen aanvragen. Na simpelweg het invullen van een formulier, zal hun relatie dan worden beschouwd als een geregistreerd partnerschap, dat uiteindelijk gelijke rechten zal geven, gelijk aan gehuwde hetero militairen.

De meerderheid van de Australiƫrs is al jaren pro homohuwelijk. Vorig jaar waren er tal van pro homohuwelijks acties door hetero's en tal van grote bedrijven, maar het homohuwelijk werd steeds tegen gehouden door voormalig eerste minister Tony Abbott. De nieuwe Australische eerste minister Malcolm Turnbull liet in januari van dit jaar weten, dat wanneer de bevolking het homohuwelijk wil, het er ook zal komen, later werd bekend dat hij geen referendum wil en de regering blijft verdeeld over de kwestie. Homo en lesbische koppels kunnen wel een legaal partnerschap aangaan.
LEES OOK
1ste MINISTER AUSTRALIE - ALS BEVOLKING JA ZEGT KOMT HET HOMOHUWELIJK ER (2016)
HETERO'S BLIJVEN MASSAAL OPKOMEN VOOR HOMOHUWELIJK IN AUSTRALIE + 2 VIDEO'S (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 23 May, 2016 en 2299 keer gelezen.