Europees Parlement: Homo & Lesbi ouders moeten gelijke rechten krijgen + lijst.In een parlementair rapport over de uitvoering van de EU-wetgeving inzake ouderschap, laat het Europees parlement weten, dat homo en lesbische ouders dezelfde ouderlijke rechten moeten hebben als heteroseksuele ouders. Met het rapport hoopt men lidstaten aan te zetten meer te denken aan homo en lesbische ouders en hun kinderen.

In het rapport staat verder dat adequate, individuele, gecompenseerd ouderschapsverlof ook cruciaal is voor homo en lesbische ouders, zodat ze net als heteroseksuele ouders een balans kunnen vinden tussen werk en privé, en waardoor uiteindelijk ook alle kinderen gelijk worden behandeld. Men voegde er aan toe dat sommige lidstaten weliswaar al minimale toepassing doorvoerden, maar dat dit nog niet voldoende is om een gelijke behandeling te verkrijgen van homo en lesbische ouders tegenover heteroseksuele ouders. Hieronder een lijst van Europese landen waar homo en lesbische koppels kinderen kunnen adopteren. Opmerking: in nog niet al deze vernoemde landen is alles correct, bijvoorbeeld in België moeten homo koppels nog steeds naar de rechtbank om te bekomen dat de meevader gelijke rechten heeft. Bij lesbische koppels is de meemoeder sinds 2014 automatisch mee de legale meemoeder zonder daarvoor langst de rechtbank te moeten passeren.

De volgende Europese landen staan stiefkind adopties toe. Dit wil zeggen dat een homo of lesbische partner een biologisch kind van de ander partner van hetzelfde geslacht mag adopteren. Deze landen zijn: Estland, Duitsland en Slovenië. De Europese landen waar een gezamenlijke adoptie mogelijk is door homo en lesbische koppels zijn: Andorra, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Griekenland, Gibraltar, Ierland, IJsland, Isle of Man, Jersey, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. En tot slot kan men in Kroatië en Italië als homo of lesbisch koppel een adoptie proberen af te dwingen via de rechtbank.
LEES OOK
RESULTATEN ONDERZOEK VERSCHIL TUSSEN HOLEBI & HETERO OUDERS
VIDEO - 5 MYTHES ROND HOMO & LESBISCH OUDERSCHAP ONTKRACHT

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 May, 2016 en 2995 keer gelezen.Reageer op dit bericht: