Belgian Pride trok 60.000 deelnemers + 2 video's.


Zaterdag ging naar jaarlijkse traditie in Brussel de Belgian Gay Pride door, deze 21ste editie had dit keer als thema de zichtbaarheid en aanvaarding van transgenders, onder de slogan en I Decide campagne. De optocht waar ook jaarlijks vele honderden hetero's en politici aan deelnemen trok dit jaar 60.000 mensen naar Brussel.

De opkomst was lager, vermoedelijk door de terreur dreiging, maar de organisatoren zijn nog steeds zeer tevreden over de opkomst. Een supergeslaagde editie, het weer zat mee, en gezien de recente gebeurtenissen, en het feit dat holebi's en transgenders ook een door Islamitische Staat geviseerde gemeenschap is, maken dat Brussel weer een beetje meer terug op de kaart is gezet. Ook met dank aan de vele sympathiserende heteroseksuelen en vele deelnemende politici zoals; Vlaams minister van Brussel, Sven Gatz, Brussels minister Pascal Smet en sp.a-voorzitter John Crombez en de Waalse politica JoƩlle Milquet. Daarnaast waren er ook tal van vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen met een praalwagen aanwezig, zoals Groen, Open Vld, CD&V, de sp.a, de PS, enz..

Bijzonder dit jaar was dat er vertegenwoordigers van 25 Vlaamse en Waalse holebi en transgender jongerenorganisaties dit jaar samen naar de Pride trokken, onder de gezamenlijke slogan: Youth 4 Equality. De jongeren deelden samen een jeugd praalwagen. De optocht werd dit jaar trouwens getrokken door Amnesty International met de slogan: 'Ik heb rechten, transgender personen ook,' vervolgens trok de stoet vanaf de Brusselse Kunstberg naar het De Brouckreplein en vervolgens weer naar de Kunstberg waar het feest nog tot middernacht doorging in het PrideVillage, en op tal van andere locaties met tal van Pride party's.

Hieronder twee video's. De eerste is een video foto verslag (met muziek) gemaakt door Ine @ holebi info. De tweede video is een gewone video van de Pride gevonden op YouTube
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 15 May, 2016 en 3077 keer gelezen.Reageer op dit bericht: