Italie keurt 2de en laatste deel homo & lesbi partnerschapswet goed zonder...In Februari kon je bij holebi info lezen, dat de Italiaanse Senaat het eerste deel van de homo en lesbische partnerschapswet had goedgekeurd. Gisteren werd dan eindelijk het tweede deel goedgekeurd door het Italiaanse parlement, wat betekent dat de wet eindelijk van kracht kan gaan.

Het Italiaanse legale partnerschap voor homo en lesbische koppels geeft gelijke rechten op het vlak van erfrecht, het recht om medische beslissingen te nemen voor de partner indien die dat zelf niet meer kan, en het recht om elkaars naam te dragen. Onder druk van de Rooms Katholieke Kerk is er geen recht op het adopteren van kinderen. Maar...

Toch kunnen homo en lesbische koppels in Italie, sinds enkele jaren, wel kinderen adopteren. Ze moeten daarvoor wel langst de rechter, die adopties van kinderen door homo of lesbische koppels kunnen toestaan. Men bekijkt dan elke zaak apart. Deze wet blijft bestaan omdat er in de legale partnerschapswet niets wordt vermeld over homo en lesbisch ouderschap. Verder zijn er in Italie weinig beschermende wetten. Enkel op de werkvloer zijn homo's en lesbiennes beschermt tegen discriminatie sinds 2003. Sinds 2001 mogen homo's, biseksuele mannen en mannen die seks hebben met mannen bloed geven zonder verdere voorwaarden. Sinds 1982 mogen transgenders legaal hun gender laten aanpassen en dit kan sinds 2015 zonder de verplichte sterilisatie.

LEES OOK
33ste PLAATS TER WERELD WAAR HOMO'S & LESBIENNES KUNNEN TROUWEN IS EEN FEIT (April 2016)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 12 May, 2016 en 2480 keer gelezen.