Belgische campagne - Ben je hetero? Zit er niet mee in, het is maar een fase.Hetero? Zit er niet mee in. Het is een fase', 'Hetero's zijn allemaal dancing queens', 'Hetero's zijn te genezen': die omgedraaide vooroordelen spelen de hoofdrol in de Unia-campagne, onder het motto: met vooroordelen kom je nergens, met elkaar gaan we vooruit. (Unia is het Interfederaal Gelijke kansen centrum).

In de aanloop naar 17 mei, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, start Unia een campagne tegen vooroordelen over holebi's (Homo, Lesbisch, Biseksueel). Een belangrijk doel is mensen bewust maken dat homonegativiteit diepe sporen kan nalaten. In België hebben we veel wetten die de gelijke kansen van holebi's verzekeren en discriminatie tegengaan, maar toch krijgen homo's en lesbiennes nog vaak heel wat vreemde blikken op straat. Op die vooroordelen en de negatieve houding legt Unia het vergrootglas.

We halen de jaarcijfers van 2015 erbij. We openden vorig jaar 92 dossiers over seksuele oriëntatie, ofwel 12 meer dan in 2014. In totaal kregen we 203 meldingen. Bijna de helft (46%) van de dossiers ging over samenlevingsproblemen (burenruzies, problemen in de publieke ruimte, problemen in de familie). Dat is het dubbele van 2014. De cijfers tonen aan we nog steeds alert moeten blijven. Uitkomen voor je seksuele geaardheid is niet altijd vanzelfsprekend. Via de lokale contactpunten van Unia (zie link naar adressen onderaan dit artikel) staan mensen die vragen hebben over gelijke kansen of die voelen dat ze gediscrimineerd worden vanwege hun seksuele oriëntatie bij. Unia vertegenwoordigers lopen dit jaar trouwens ook mee in de jaarlijkse Gay Pride in Brussel die doorgaat op 14 mei. Daarbij zullen ze gebruik maken van de slogan: 'Pride? Allemaal mietjes?, de boodschap is simpel: doorprik de vooroordelen, want dat is nodig.
LINKS
- Locale contactpunten Unia => Klik hier
- Website Unia => Klik hier
- Facebook Unia => Klik hier
LEES OOK
CAMPAGNE ALL GENDERS WELCOME (ook holebi) GESTART IN 6 BRUSSELSE GEMEENTEN + VIDEO
BELGIE GOEDE PLAATS VOOR HOLEBI & TRANSGENDER MAAR...
BELG REGENBOOG VLAGGEN ACTIE WELKE GEMEENTEN & STEDEN DOEN MEE? EN WELKE NIET?
BELG PRIDE FOCUS OP TRANSGENDERS DIT JAAR + MEER PRIDE INFO

Bron: unia.be/

Dit bericht is gepost op 11 May, 2016 en 2818 keer gelezen.Reageer op dit bericht: