Blanke homo's gelukkiger na de coming out dan Latino homo's.
Uit nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat er een duidelijk verschil is tussen de coming out van een Amerikaanse blanke homo, en de coming out van een Amerikaanse Latino homo. Het onderzoek ging verder op het onderzoek dat eerder aantoonde dat homo's gelukkiger zijn eens ze uit de kast zijn gekomen tegenover familie en vrienden.

Volgens de onderzoekers is het belangrijk om te kijken naar verschillen tussen homo's met verschillende etnische afkomst, omdat eerdere gedane onderzoeken, enkel keek naar blanke homo's, waarna alles werd veralgemeend naar de gehele homo gemeenschap, wat volgens de onderzoekers ten onrechte is, gezien het feit de homo gemeenschap, vooral in de VS, bestaat uit homo's met zeer diverse etnische achtergronden, en niet enkel bestaat uit blanke homo's.

Omdat dus eerdere onderzoeken rond coming out zich enkel baseerde op blanke homo's, besloot men aan de universiteit van Kansas een onderzoek te doen naar de mentale gezondheid van homo's na de coming out, en het verschil daarbij tussen blanke homo's en Latino homo's. Uit het onderzoek bleek ten eerste, dat blanke homo's altijd gelukkiger zijn na hun coming out, en dat Latino homo's zelden gelukkiger zijn na hun coming out.

Uit het onderzoek bleek ook dat Latino mannen er merendeels bewust voor kiezen om non verbaal uit de kast te komen, dat wil zeggen, ze nemen hun partner mee naar familie feestjes of bijeenkomsten zonder ooit te vermelden dat ze een koppel zijn. Ook bleek uit het onderzoek dat blanke homo's hun seksuele geaardheid als een erg belangrijk onderdeel van zichzelf beschouwen, waarbij coming out als iets noodzakelijks wordt gezien. Terwijl Latino homo's hun seksuele geaardheid en coming out minder belangrijk vinden, waarbij de authenticiteit van Latino homo's niet wordt beïnvloed door hun seksuele geaardheid zoals bij blanke homo's, maar eerder verbonden is aan hun etnische identiteit.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 09 May, 2016 en 2427 keer gelezen.