Drie eerste holebi politici in Wales.In Wales schreef men zopas geschiedenis door de verkiezing van de eerste openlijke holebi politici in de Welsh Assembly. Het gaat daarbij om politici die werden verkozen op hoger geplaatste posities.

Hannah Blythyn, die tevens oprichtster is van de Labour LGBTI (Lesbian Gay Bi Trans Intersexe) groep won een zitje in het parlement. Jeremy Miles, ook van de Labour partij won in de county Neath en verwierf daarmee een zitje in de Assembly. Adam Price van de Plaid Cymru partij (National party) won een zitje in het Huis van Afgevaardigden

Andrew White, directeur van de holebi & transgender rechtenorganisatie Stonewall, zei: "De verkiezing van de openlijk lesbische en homoseksuele Assembly Members is een mijlpaal in de democratie van Wales. Rolmodellen zijn belangrijk, of het nu in de sport is of in de politiek, ze geven de duidelijke boodschap aan holebi's, transgenders en interseksuelen, dat er ruimte voor hen is om bij te dragen aan ons nationale leven. Het is moeilijk te streven voor iets wat je niet kan zien, daarom is de verkiezing van deze politici erg belangrijk. We weten dat er nog veel meer moet gedaan worden voordat de politiek echt representatief is voor alle gemeenschappen in Wales, maar we zijn op de goede weg. De partijen zullen nu meer doen om homo's, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en interseksuelen te ondersteunen. Maar ook om daarbij politici uit deze gemeenschap aan te moedigen zichzelf te blijven".
LEES OOK
UNIEK: SCHOTLAND HEEFT VIER OPENLIJKE HOLEBI POLITIEKE LEIDERS
2 BRITSE POLITICI UIT DE KAST, BRENGT TOTAAL OP 35 + 119

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 07 May, 2016 en 2132 keer gelezen.