Moslimgeleerde wil af van strafbaarheid homoseksualiteit.Een prominente Saoedische moslimgeleerde zet Saoedi Arabiƫ op zijn kop, door op te roepen om de strafbaarheid en vervolging van homoseksualiteit in Saoedi Arabiƫ af te schaffen. Homoseksualiteit wordt bestraft met honderden zweepslagen of de doodstraf. De geestelijke doet zijn uitspraken nadat eerder dit jaar enkele politici opriepen om homoseksualiteit altijd te bestraffen met de dood.

Dr Salman al-Ouda, lid van de Internationale Unie voor moslim geleerden en directeur van de islam vandaag, roept zijn overheid op om de strafbaarheid van homoseksualiteit af te schaffen. En zegt: "Ook al is homoseksualiteit een zonde, het verdient geen straffen in deze wereld, de zonde zal na de dood worden aangepakt. Homoseksuelen wijken niet af van de islam, degene die zeggen dat dit wel zo is, zijn zelf de afwijkende. Door homoseksuelen ter dood te veroordelen pleegt men volgens de islam een grotere zonde dan homoseksualiteit zelf. En hoewel de islam homoseksuelen niet aanzet om in het openbaar hun affectie voor elkaar te tonen, mag het niet worden bestraft."

De geestelijke, een invloedrijke figuur in Saudi Arabia, die zelf ooit politiek gevangene was, lokt met zijn woorden felle reacties uit in een land waar de publieke opinie erg anti holebi en transgender is, al zijn er ook mensen die hopen dat zijn woorden verandering brengen. Het is vaak erg moeilijk om gegevens te verkrijgen over mensen die aangeklaagd worden omdat ze homo of lesbisch zijn, want het rechtssysteem van Saudi Arabia maakt geen onderscheiding tussen homoseksuele daden, verkrachting en pedofilie.
LEES OOK
UITDAGER PRESIDENT IS ANTI HOLEBI MAAR WIL TOCH HOMOSEKSUALITEIT UIT DE STRAFWET

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 04 May, 2016 en 3073 keer gelezen.Reageer op dit bericht: