Holebi en transgender winnaars Daytime Emmy Awards.


Afgelopen nacht werden tijdens de 43ste editie van de Daytime Emmy Awards weer prijzen uitgereikt. En holebi info zet daarbij opnieuw de holebi en transgender (of gerelateerde) winnaars op een rijtje.

Voor het eerst werd Ellen DeGeneres verslagen en won ze na zeven jaar geen Emmy voor beste Talk Show. Want dit keer ging actrice en presentatrice Sara Gilbert met de Outstanding Talk Show/Entertainment lopen voor haar praatprogramma The Talk. "Nooit gedacht dat een idee dat zeven jaar geleden in mijn badkuip ontstond een prijs zou opleveren," aldus Gilbert, die nadien ook grapte dat ze de prijs in vijf stukken zal snijden, want ze presenteert haar show samen met Julie Chen, Aisha Tyler, Sharon Osbourne en Sheryl Underwood. Maar alleen Gilbert won omdat ze ook de producer is van haar show. Gilbert is sinds 2014 gehuwd met zangeres Linda Perry, samen voeden ze drie kinderen op.

Een transgender gerelateerde winnaar was er via de soap The Bold and the Beautiful, voor de integratie van een transgender personage. Waarbij het trouwens recent ook voor het eerst in een Amerikaanse soap was, dat een transgender personage in het huwelijksbootje stapte. Het personage zelf kwam vorig jaar uit de transgender kast en wordt gespeeld door actrice Maya Avant. De soap won de Outstanding Drama Series Writing Team award. Hoofd scenario schrijver van de soap Bradley P zei dat het verhaal rond het transgender personage al geschreven was voor Caitlyn Jenner uit de kast kwam, en dat hij had verwacht dat zender CBS niet akkoord zou zijn gegaan met de introductie van een transgender personage in een wereldberoemde soap. Maar gelukkig had de zender geen bezwaren. The Bold and the Beautiful wordt in ruim 130 landen uitgezonden en is een van de meest bekeken en succesvolle soaps.
LEES OOK
HOLEBI & TRANS WINNAARS DAYTIME EMMY AWARDS 2015

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 May, 2016 en 2124 keer gelezen.Reageer op dit bericht: