Campagne: All Genders welcome (ook holebi) gestart in 6 Brusselse gemeenten + video en affiches.


De tweede editie van de All Genders Welcome campagne is maandag in Schaarbeek gelanceerd door Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets. Zes Brusselse gemeenten nemen deel aan de sensibilisatiecampagne die gebruikt maakt van sprekende foto's. De actie staat in het kader van het Pride Festival. In 2015 stapten de gemeenten Brussel, Elsene en Schaarbeek mee in het All Genders Welcome-project. Dit jaar sloten ook Jette, Vorst en Watermaal-Bosvoorde zich aan.

Een affichecampagne met portretten van ambtenaren die traditionele rolpatronen doorbreken, sensibiliseren de personeelsleden van Brusselse gemeenten rond seksisme en stereotypering van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Er zijn zes affiches waarvan je hierboven er drie in het klein kan zien. (Onder aan dit bericht link naar meer). "Met de campagne voelen homo's en lesbiennes zich erkend in hun gender identiteit, ook op de werkvloer. Holebi's zijn welkom, niet alleen op het gemeentehuis, maar ook in hun gemeente en het hele gewest. Het uitdragen van de kracht van diversiteit is vandaag in Brussel meer dan ooit belangrijk", stelt Debaets.

De affiches zullen verspreid worden bij de politie en de gemeentediensten van het Brussels Gewest. Naast de affichecampagne worden ook vormingen voorzien voor personeelsdienst en leidinggevenden om de vooroordelen rond homo's en lesbiennes te doorbreken. De sensibilisatiecampagne maakt deel uit van het Pride Festival dat vrijdag 29 april van start ging en dit jaar in het teken staat van de rechten voor transgenders. Op 14 mei 2016 is er de grote PrideParade. Onder de video vind je nog links naar meer affiches en naar de website van de pride.


- Alle affiches bekijken van de campagne ==> Klik hier
- Website Belgian Pride ==> Klik hier
LEES OOK
BELGIAN PRIDE FOCUST DIT JAAR OP GELIJKE RECHTEN TRANSGENDERS + MEER PRIDE INFO
UNIEK: REGENBOOG BUSSEN EN TRAMS IN BRUSSEL


Bron: hln.be en holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 02 May, 2016 en 11423 keer gelezen.Reageer op dit bericht: