Eindelijk ster voor Jodie Foster.Actrice Jodie Foster, 53, krijgt eindelijk een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame. De ceremonie rond dit alles gaat door op 4 mei en actrice Kristen Stewart zal Foster de prijs aanbrengen. Volgens Steward werd het hoog tijd dat Foster een beroemde ster op de Hollwood Walk of Fame krijgt. "Ze is een groot rol model voor alle vrouwen wereldwijd, en we zijn erg trots dat ze nu ook een ster krijgt."

Foster begon al op de leeftijd van 3 jaar te spelen in reclamespotjes. Haar doorbraak kwam er in 1976 door haar rol in Taxi Driver waarvoor ze voor een Oscar werd genomineerd, ze was toen amper 14 jaar oud. De Oscar zelf, won ze voor het eerst in 1989 voor haar hoofdrol in de film The Accused, in 1992 won ze het beeldje opnieuw voor haar rol in The Silence of the Lambs. Foster won daarnaast meer dan 35 andere acteerprijzen, waaronder meerdere Golden Globes, BAFTA Awards, Saturn Awards en Premi David di Donatello, een Independent Spirit Award, een People's Choice Award, een Screen Actors Guild Award, een European Film Award, een National Board of Review Award en een Rembrandt. Pittig detail: Foster volgde nooit acteerlessen.

In 1998 werd Foster voor het eerst moeder van een zoon Charles. In 2001 werd zoon Christopher (roepnaam Kit) geboren. Wie de vader is weigert Foster te zeggen, maar ze beloofde eerder dat ze de jongens op hun 18de verjaardag zal laten weten wie hun papa is. Foster zat jaren in de lesbische kast. Pas in 2007 kwam ze tijdens het in ontvangst nemen van de Sherry Lansing Leadership Award in Los Angeles uit de kast. Ze was toen al 14 jaar samen met filmproducente en ondertussen ex vriendin Cydney Bernard. De twee gingen in 2008 uit elkaar. In 2013 kwam ze voor de tweede keer uit de lesbische kast, dit keer tijdens de uitreiking van de Golden Globes. In 2015 kreeg ze de oeuvreprijs voor haar 50-jarige carrière. In 2014 trouwde ze in het geheim met actrice en fotografe Alexandra Hedison, waarmee ze toen 1 jaar samen was, en die trouwens de ex-vriendin is van Ellen DeGeneres. Deze laatste waarschuwde Foster meermaals voor Hedison. Volgens DeGeneres zou Alexandra alleen maar uit zijn op het geld van Foster.
LEES OOK
HARVEY FIERSTEIN EN CYNDI LAUPER KRIJGEN STER OP WALK OF FAMEholebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 30 April, 2016 en 2532 keer gelezen.Reageer op dit bericht: