Homohuwelijk legaal op eiland Isle of ManHomo's en lesbiennes kunnen nu ook trouwen op het eiland Isle of Man. De overheid keurde daartoe zopas een wetsvoorstel goed. Het eiland gelegen in de Ierse Zee is Brits Kroonbezit maar is toch geen onderdeel van de UK of de Europese Unie. Het staatshoofd is wel Elizabeth II, die de titel Lord of Mann voert. De staatsvorm van het eiland is een constitutionele democratie. Homoseksualiteit werd pas in 1992 legaal op het eiland.

De wet staat toe dat homo's en lesbienne trouwen en laat bovendien heteroseksuele koppels toe een legaal partnerschap aan te gaan (dit was eerder nog niet mogelijk). Vorig jaar kwam minister Allan Bell uit de homo kast, waarbij hij meteen liet weten dat hij al 21 jaar samen is met een man. Ook hij kan nu trouwen.
Homo en lesbische koppels kunnen nu trouwen in: Argentiniƫ - Belgiƫ - Braziliƫ - Canada - Colombia - Denemarken - Engeland - Finland - Frankrijk - Groenland - Ierland - IJsland - Isle of Man - Luxemburg - Malta - Nederland - Nieuw-Zeeland - Noorwegen - Portugal - Schotland - Spanje - Uruguay - Verenigde Staten - Wales - Zuid-Afrika - Zweden en in de zes Mexicaanse staten: Quintana Roo, Mexico-City, Nayarit, Coahuila, Chihuahua en Jalisco. Opmerking: in Finland mogen de 1ste huwelijken pas in 2017 van start gaan.
LEES OOK
HOMOHUWELIJK NU OOK LEGAAL IN PUERTO RICO (April)
COLOMBIA 25ste LAND TER WERELD MET HOMOHUWELIJK (April 2016)
GROENLAND 24ste LAND MET HOMOHUWELIJK (April 2016)
6de MEXICAANSE STAAT MET HOMOHUWELIJK (Januari 2016)


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 27 April, 2016 en 2590 keer gelezen.