Islamitische extremisten vermoorden twee homo activisten in Bangladesh.In Bangladesh zijn twee homo activisten brutaal vermoordt door islamitische activisten. Slachtoffers Xulhaz Mannan (foto) en zijn vriend Tonoy Mojumdar werden in hun appartement in Dhaka met kapmessen om het leven gebracht.

Mannan en Mojumdar waren beide oprichters van het eerste en enige holebi en transgender magazine in het land, daarnaast was Mannan ook medeoprichter van de Rainbow Rally in Dhaka die recent nog werkzaam was als protocol officer voor een voormalig Amerikaans ambassadeur in Bangladesh. Hoewel homoseksualiteit strafbaar is in Bangladesh konden Mannan en Mojumdar gewoon hun werk als homo activisten doen, ze hadden beide niet de indruk dat hun leven in gevaar was, ze liepen niet te koop met hun geaardheid maar 'iedereen' wist het wel.

De politie denkt dat het gaat om minstens drie of vier daders, die zich voordeden als koeriers die een postpakketje kwamen brengen. Nog voor de brutale moord raakte een van de bewakers van het appartementencomplex waar het homo activisten koppel woonde gewond. Getuigen hoorden de moordenaars Allahu Akbar (= God is groot) roepen bij het verlaten van het appartementencomplex van de slachtoffers. Dat wijst volgens de politie op islamitische extremisten. De moordenaars zijn voortvluchtig en worden opgespoord. Sinds kort zijn er meer mensen bloedig om het leven gebracht door extremisten, vooral leden van de godsdienstige minderheidsgroepen, christenen, Hindoes, atheïsten en Sjiitische moslims zijn daarbij het slachtoffer.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 26 April, 2016 en 2229 keer gelezen.