Homoseksualiteit is strafbaar, maar holebi & trans support festival blijft groeien in Singapore.Ondanks het feit dat homoseksualiteit strafbaar is, groeide het Pink Dot Festival, dat dit jaar doorgaat op 4 juni, in Singapore uit tot een mega holebi en transgender support festival. Dit jaar krijgt het evenement support van een record aantal grote wereldbedrijven (bedrijven die in verschillende landen grote vestigingen hebben). Het support van de grote wereldbedrijven is ontstaan vanuit het feit dat steeds meer bedrijven aan al hun holebi en transgender werknemers gelijke rechten geven, ook in landen waar homoseksualiteit strafbaar is.

Het eerste Pink Dot festival ging in 2009 door met minder dan 100 mensen. Vorig jaar trok het evenement ruim 28.000 supporters, en kreeg men voor het eerst ook support van enkele grote wereldbedrijven. Holebi info berichte voor het eerst over het festival in 2011. Dit jaar gaat het festival door op 4 juni en verwacht men nog meer volk dan vorig jaar. Bovendien krijgt het festival dit jaar support van een record aantal grote wereldbedrijven zoals: Google, Barclays, BP, Facebook, Goldman Sach, Apple, J.P.Morgan, General Electric, NBCUniversal, Visa, Bloomberg, The Gunnery en Microsoft.

Het Pink Dot festival werd destijds opgericht door hetero's met een hart voor holebi's en transgenders, in het bijzonder om de ouders, broers, zussen en andere familieleden van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders te ondersteunen die hen aanvaarden zoals ze zijn. Maar ook om de overheid te tonen dat men het niet eens is met de strafbaarheid van homoseksualiteit, en de censuur die de overheid toepast op bijna alles wat te maken heeft met homoseksualiteit. Opmerkelijk is het feit dat de overheid het Pink Dot Festival nooit heeft verboden. De naam Pink Dot festival komt van het feit dat men op het einde van de dag een menselijke roze stip vormde (mensen droegen een roze T-shirt) in het park. Later werden er ook roze ballonen opgelaten. Dit jaar zullen mensen een boodschap op een kaartje aan de ballon kunnen toevoegen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 24 April, 2016 en 2233 keer gelezen.