21 miljoen voor holebi & transgender gemeenschap (Australische deelstaat Victoria)

De overheid van Melbourne, de hoofdstad van de Australische deelstaat Victoria, heeft maar liefst 21 miljoen dollar vrijgemaakt voor de homo, lesbische, biseksuele en transgender gemeenschap en sympathisanten.

Het geld dient voor de bouw van een groot holebi & transgender ontmoetings en gezondheids centrum (Pride Centre). Daar zullen homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders terecht kunnen voor informatie, gezondheidszorg inclusief Aids preventie en zorg, support diensten, advocaten raadplegingen, ontmoetingen en veel meer. In die 21 miljoen dollar zit ook 6 miljoen dollar voor extra uitbreiding van diensten die zich bezig houden met alles wat belangrijk is voor transgender personen.

Volgens staatspremier Daniel Andrews doet Victoria in Melbourne wat alle andere Australische staten zouden moeten doen. "Iedereen in onze staat moet het recht hebben zich gerespecteerd en veilig te voelen ongeacht wie ze zijn," aldus Andrews. Holebi's, transgenders en sympathisanten zijn erg blij met de komst van het Pride centrum, en weten dat gelijkaardige centra in grote Amerikaanse staten zoals New York en San Francisco erg succesvol zijn. Ondertussen heeft Australiƫ nog steeds geen werk gemaakt van de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes.
LEES OOK
OOK IN 2016 VRAGEN HOLEBI'S HOMOHUWELIJK IN AUSTRALIE + VIDEO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 April, 2016 en 2042 keer gelezen.