Positieve uitspraak in debatten rond gebruik toiletten door transgenders.
Sinds vorig jaar zijn de Republikeinen opnieuw in de meerderheid zowel in de Amerikaanse Senaat als in het Huis van Afgevaardigden. Daardoor zijn er tal van staten waar men anti holebi & transgender wetten invoerde, of nog wil invoeren. Maar zopas heeft een federaal rechter een uitspraak gedaan die meteen een precedent stelt betreffende een discussie over anti transgender wetten.

Het gaat daarbij om de discussie, gevoerd door Republikeinse politici, waarbij het transgenders wordt verboden om gebruik te maken van het toilet behorende bij zijn of haar "nieuwe" gender op openbare plaatsen, maar soms ook in bedrijven. Onder andere in Noord-Carolina en Mississippi zijn zulke wetten al van kracht.

In een federale rechtszaak van het vierde hof van beroep, rond een transgender tiener die verboden werd het toilet te gebruiken, behorende bij zijn nieuwe gender op school, waardoor hij gepest werd, oordeelde de rechtbank dat de anti transgender wet de onderwijs wet overtreedt. Door deze uitspraak kunnen transgenders in de toekomst die zich gediscrimineerd voelen, vanaf nu naar het federale hof van beroep trekken om hun gelijk te halen. Al zal dat niet meteen betekenen dat er anti transgender wetten zullen worden afgeschaft.

LEES OOK
2 AMERIKAANSE STATEN KUNNEN MILJOENEN VERLIEZEN DOOR ANTI HOLEBI & TRANS WET

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 April, 2016 en 2245 keer gelezen.Reageer op dit bericht: