Belgische film over pesten en seksuele geaardheid + 2 video's.Zopas ging de Belgische film 'Alleen' in avant-première. De film gaat over pesten en wil zowel dat thema als het thema seksuele geaardheid bespreekbaar maken. Bij de film hoort ook een pakket dat kan worden gebruikt op scholen en in verenigingen. De film 'Alleen' is van de 19-jarige student multimedia en Leuvenaar Jorrit Ferket. De film speelt zich voornamelijk af in Leuven.

Jorrit Ferket wil met zijn film jongeren er van bewust maken dat pestgedrag absoluut niet kan. De student kent het onderwerp pesten maar al te goed, zelf was hij tien jaar lang slachtoffer van extreme pesterijen. Gelukkig kon hij die traumatische ervaring verwerken en maakt hij daar volledig komaf mee door het draaien van de film. Eerder liet Ferket in de media weten dat hij via het verhaal de kijker duidelijk wil maken wat pesten echt is, en welke impact het heeft op het dagelijkse leven van gepeste jongeren, maar ook hoe men uit de put kan geraken en alles kan verwerken. Het hoofd thema van de film is pesten, seksuele geaardheid is slechts een klein onderdeel van de film en speelt geen rol. Gepest worden kan om allerlei redenen.

De film 'Alleen' gaat over Lucas, een gewone jongen die plots om een banale reden zwaar gepest wordt door enkele klasgenoten. Gelukkig heeft hij een beste vriendin waar hij steeds bij terecht kan, de twee hebben door samen naar de muziekschool te gaan een sterke band ontwikkeld. Dan gebeurt er plots iets wat Lucas niet had zien aankomen. Spanning, emotie, maar ook romantiek zijn een mix die ook tijdens de film aanbod komen.

Scholen en verenigingen en anderen, kunnen een pakket bestellen waarin een dvd, affiches, folders en meer van de film zitten, en men kan indien gewenst ook een gastspreker uitnodigen om de nabespreking van de film te verzorgen. Het pakket kost slechts 3 euro.
Voor meer informatie en het bestellen van het pakket => Klik hier
Hier onder kan je twee video's bekijken. De eerste bevat de trailer van de film 'Alleen', de tweede video bevat een korte documentaire over Jorrit Ferket en de film.- Facebook film Alleen => Klik hier
- Website film Alleen => Klik hier

Bronnen: hln.be - facebook - YouTube.

Dit bericht is gepost op 20 April, 2016 en 3473 keer gelezen.Reageer op dit bericht: