Negatieve uitspraak in historische homohuwelijks rechtszaak (China).In januari kon je bij holebi info lezen, dat men in China voor het eerst in de geschiedenis van het land, een rechtszaak had aanvaard rond het homohuwelijk. Vandaag werd uitspraak gedaan in deze zaak, die was aangespannen door een homo koppel dat graag wilde trouwen. Sun Wenlin, 26, diende een klacht in tegen het Bureau Burgerzaken in Changsha, Hunan wegens het weigeren van een huwelijkscertificaat.

Sun Wenlin en zijn viend Hu Mingliang (foto) wilden vorig jaar op de verjaardag van hun 1 jaar samen zijn, proberen om ook te trouwen. Omdat dit niet mogelijk is in China trokken ze naar de rechtbank. Vandaag deed de rechter uitspraak, maar helaas voor de mannen, en alle andere Chinese homo en lesbische koppels, was de uitspraak negatief, en kregen ze dus niet het recht om te trouwen.

Volgens Chinese homo activisten heeft de rechter te weinig tijd uitgetrokken om de zaak behoorlijk te beoordelen, met een negatief resultaat tot gevolg. Maar Sun en Hu geven niet op, en gaan nu in beroep en hopen zo als nog het recht te winnen om te kunnen trouwen. Het koppel heeft alvast veel steun van de vele supporters, waaronder ook hetero's, die voor aanvang van de rechtszaak buiten aan het gerechtsgebouw campagne voerden voor het homohuwelijk. Homoseksualiteit is sinds 1997 legaal in China maar zit nog steeds in de taboe sfeer, en verder zijn er op geen enkel vlak gelijke rechten wetten, alleen transgenders mogen legaal hun gender aanpassen.

LEES OOK
NU OOK VERKRACHTING VAN MANNEN STRAFBAAR IN CHINA (November 2015)
VERBORGEN VIDEO TOONT ELEKTROSHOCK THERAPIE OM HOMO'S TE GENEZEN IN CHINA + VIDEO (2015)
LEGALISEER HOMOHUWELIJK EN STA VROUWEN TOE MEERDERE MANNEN TE TROUWEN IN CHINA (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 13 April, 2016 en 2054 keer gelezen.