Overheid verantwoordelijk stijging homofobie in Jamaica.Jamaica is nog steeds een van de meest homofobe landen ter wereld. Uit een nieuw onderzoek dat het aantal mensen dat homoseksualiteit afkeurt met 20% is gestegen, veel is daarbij te danken aan de overheid. Men bevroeg gewone burgers, 33 politici en 28 werkgevers inclusief alle Jamaicaanse parochies. Homoseksualiteit is nog steeds strafbaar in Jamaica met een celstraf tot 10 jaar met dwangarbeid. Lesbische geaardheid is niet strafbaar. (Er zijn nog landen waar enkel homo's strafbaar zijn en lesbiennes niet).

De 2015 Awareness, Attitude and Perception Survey ondervroeg werkgevers, politici en burgers over homoseksualiteit in een periode tussen juni en juli vorig jaar. Uit het onderzoek blijkt dat 61% van de burgers en 45% van de politici en 15% van de werkgevers homoseksuele relaties afkeuren. Top redenen waren religieuze of morele bezwaren. Verder bleek ook dat een ruime meerderheid van alle ondervraagden denkt dat je homo, lesbisch of biseksueel zijn kan genezen en veranderen in heteroseksuelen.

Jamaicaanse holebi activisten zeggen dat de resultaten van het onderzoek gemanipuleerd zijn door de overheid, omdat ze zelf naar eigen zeggen merken, dat er langzaam aan toch meer mensen zijn die holebi's wel aanvaarden. Feit blijft dat de overheid de grote verantwoordelijke is, in de niet aanvaarding van holebi's door Jamaicanen. Iets wat ook veelvuldig voorkomt in andere zogenaamde homofobe landen. Overheden zetten mensen aan homofobisch te zijn, al dan niet door het invoeren van discriminerende wetten, die soms ook hetero's straffen, bijvoorbeeld wanneer ze niet melden dat ze iemand kennen die homo of lesbisch is.
LEES OOK
HOMO JONGEREN DOOD GESTENIGD IN JAMAICA (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 12 April, 2016 en 2606 keer gelezen.