Mr Gay Belgium finalist werkt rond holebi's & transgenders in het onderwijs.In februari kon je bij holebi info al lezen dat de 12 finalisten voor de Mister Gay Belgium verkiezing bekend zijn. De uiteindelijke winnaar zal op 28 mei bekend worden gemaakt in het Antwerpse Theater Elckerlyck. Elke finalist heeft een thema waar rond hij werkt en campagne voert, zo ook Tim Van Bael, Student lerarenopleiding die als vanzelfsprekend het thema holebi's (homo, lesbisch, biseksueel) en transgenders in het onderwijs heeft gekozen.

De 24-jarige Tim Van Bael uit Wiekevorst (Antwerpen) staat binnen zijn studie zelf regelmatig al eens voor de klas. In een interview in magazine.bxl20.be, vertelt Tim dat het wel al eens gebeurde dat een leerling 'vuile homo' riep, maar gelukkig gaat het daarbij om uitzonderingen die eerder zeldzaam zijn, bovendien staat Tim stevig in zijn schoenen. Volgens Tim hebben de meeste leeringen geen probleem met zijn homo geaardheid. Door zijn eerste ervaringen als leerkracht en door de vragen die hij van leerlingen kreeg, groeide bij Tim het besef dat er nog veel problemen zijn rond geaardheid in het onderwijs.

Als stagiair voelde ik me eerder machteloos. Ik kon moeilijk op tafel gaan slaan bij de directeur. Ik zocht dus een manier om aan het probleem te werken. Een oplossing vond Tim in de Mister Gay Belgium verkiezing. Toen mijn vrienden vroegen of die verkiezing niets voor mij was, ging ik eens kijken naar de voorwaarden. Ik las dat elke deelnemer een soort thema moest kiezen waarrond hij de problemen die homo's en lesbiennes ervaren opvolgt en aankaart. Mijn frank viel meteen, ik had een manier gevonden om aan de problemen in het onderwijs te werken. Dit alles is slechts een klein deeltje van een langer interview met Tim. Wie het hele interview wil lezen => Klik hier
LEES OOK
HUIDIGE MR GAY BELGIUM AANGEVALLEN DOOR VIER JONGEREN
VOOR HET EERST DOET ER 1 MOSLIM MEE AAN DE MR GAY BELGIUM VERKIEZINGEN
UITZONDERLIJK 3 MR GAY BELGIUM FINALISTEN UIT ZELFDE GEMEENTE
12 MR GAY BELGIUM FINALISTEN BEKEND

Bron: magazine.bxl20.be

Dit bericht is gepost op 11 April, 2016 en 2455 keer gelezen.Reageer op dit bericht: