Colombia: 25ste land ter wereld waar homo's & lesbiennes mogen trouwen.Het hoogste hof van Colombia heeft zopas de weg vrijgemaakt voor het homohuwelijk. Het Grondwettelijke hof oordeelde dat homo en lesbische koppels het recht moeten hebben om te kunnen trouwen. Eerder mochten homo en lesbische koppels al een legaal partnershap aangaan, maar nu mogen ze dus ook trouwen.

De uitspraak kwam er nadat men al in 2011 had geoordeeld dat homo en lesbische koppels moeten kunnen trouwen, daarbij kreeg het Congres twee jaar de tijd om het homohuwelijk te legaliseren, maar dat gebeurde niet. Daardoor begonnen tal van homo en lesbische koppels huwelijkscertificaten aan te vragen en trokken ze naar de rechtbank omdat ze niet mochten trouwen. Gisteren deed het Grondwettelijke hof dan eindelijk een uitspraak in het voordeel van het homohuwelijk.
Homo en lesbische koppels kunnen nu trouwen in:
Argentiniƫ - Belgiƫ - Braziliƫ - Canada - Colombia - Denemarken - Engeland - Finland - Frankrijk - Groenland - Ierland - IJsland - Luxemburg - Malta - Nederland - Nieuw-Zeeland - Noorwegen - Portugal - Schotland - Spanje - Uruguay - Verenigde Staten - Wales - Zuid-Afrika - Zweden en in de zes Mexicaanse staten: Quintana Roo, Mexico-City, Nayarit, Coahuila, Chihuahua en Jalisco.
Opmerking: in Finland mogen de 1ste huwelijken pas in 2017 van start gaan.
EXTRA INFO
Alles over het Belgische Homohuwelijk en meer kan je terug vinden in de holebi info GIDS - zie bovenaan op deze page en klik in het menu op het woordje Gids.
LEES OOK
24ste LAND MET HOMOHUWELIJK IS EEN FEIT
6de MEXICAANSE STAAT MET HOMOHUWELIJK

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 08 April, 2016 en 2569 keer gelezen.